Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό – Κοτζιάς: Λείπει μόνο το όνομα

Κρίσιμη συνάντηση με τον Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη

«Λείπει μόνο το όνομα»  ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς  από τη Νέα Υόρκη,  λίγο πριν απο την αποψινή κρίσιμη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον ομόλογό του των Σκοπίων Νίκολα  Ντιμιτρόφ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.  

 «Έχουμε κάνει τη σύνθεση όλων των προτάσεων, αλλά παραμένει ανοιχτό το θέμα του ονόματος» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  οι Σκοπιανοί  επιμένουν ακόμη και σήμερα στην ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν», ενώ  η ελληνική κυβέρνηση  θέλει το «Νέα» (Nova)  η το «ορεινή» (Gorna) «Μακεδονία».     

«Θα περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει , αφού Γερμανοί και Αμερικανοί πιέζουν αφόρητα να βρεθεί λύση» τόνισε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ενώ πρόσθεσε ότι για «διαφορετικούς λόγους και οι δυο πλευρές θέλουν να κλείσουν το ζήτημα».  

Το Reuters σήμερα είχε τη δική του εκδοχή  γιατι και η  Αθήνα επιμένει να υπάρξει συμφωνία,  με τον τίτλο  να είναι «με το βλέμμα στην επανεκλογή  ο πρωθυπουργος ρίχνει  ζάρια για το Μακεδονικό».

Όπως  πρόσθεσε η Κ. Μακρή, κορυφαίος υπουργός εξηγεί εκεί  ότι «αν ο Αλέξης Τσίπρας βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και κλείσει ένα μεγάλο εθνικό θέμα,  μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες απο τα θέματα της καθημερινότητας».

Διευκρίνισε πάντως η σχολιάστρια του Star ότι θα πρέπει να περιμένουμε να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα της συνάντησης για να μάθουμε  αν όντως  είμαστε κοντά σε λύση στο Σκοπιανό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top