Άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκόμενων πολιτικών στη Novartis ζητά η Τουλουπάκη

Όχι μόνο για τους ίδιους τους πρώην ή νυν πολιτικούς αλλά και για συζύγους- ενήλικα τέκνα - Νέα ενημέρωση 21.49

Άνοιγμα όλων των  τραπεζικών λογαριασμών και  θυρίδων καθώς και έρευνα σε όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κλπ των 10 πολιτικών προσώπων τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υποθεση της Novartis, διέταξε με έγγραφο της η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς , Ελένη Τουλουπάκη.

Με το έγγραφο , το οποίο εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,  η εισαγγελέας Τουλουπάκη, ζητεί να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους (συνολικά 38 άτομα).

Η παραγγελία αφορά τους:

-Αντώνη  Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο,  Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιωργο Κουτρουμάνη,  καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα (ενώ διενεργούνται παράλληλα και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής) και για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και – προφανώς- στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε  η σχετική παραγγελία προς τις τράπεζες. Ήδη,  η Εισαγγελία είχε κινήσει (προ αρκετού καιρού) την ίδια διαδικασία  και για χιλιάδες μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως γιατρούς,  οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis. 

Του Παναγιώτη Στάθη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top