Αυτά είναι τα πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα με τον νέο ΚΟΚ του Σπίρτζη

Με τάμπλετ θα «κόβουν» κλήσεις οι τροχονόμοι - Συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο

Με τάμπλετ θα κόβουν τα πρόστιμα στους παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι άνδρες της Τροχαίας. Στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο συζητείται στη Βουλή, προβλέπεται προσαύξηση έως και… 200%  στους παραβάτες με γερό πορτοφόλι!

Δηλαδή, όποιος πιάνει το τιμόνι θα πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μην έχει μεγάλα εισοδήματα!  Αλλιώς σε περίπτωση παράβασης, τον περιμένει έως και τριπλάσιο πρόστιμο…

Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν θα υπάρξει  καμία προσαύξηση σε οποιοδήποτε πρόστιμο για ατομικό εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ.

Από 50.001  έως 100.000 ευρώ το πρόστιμο διπλασιάζεται.

Από 100.001 ευρώ και πάνω το πρόστιμο τριπλασιάζεται

Με 12.000  τάμπλετ  θα «κόβουν»  πρόστιμα οι τροχονόμοι, Θα είναι συνδεδεμένα με εκτυπωτή και όταν καταχωρούνται τα στοιχεία του παραβάτη θα εμφανίζεται σε ποια κατηγορία, βάση εισοδήματος, ανήκει. Ο τροχονόμος θα του κόβει το ανάλογο πρόστιμο.

«Ό,τι συμβάλλει στον εξορθολογισμό τη διαφάνεια και την καλή λειτουργία στο σχέδιο νόμου από βουλευτές γίνεται  αποδεκτό» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή.    

Οι προσαυξήσεις στα πρόστιμα μετά τις ενστάσεις  του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής κατατέθηκαν ως άρθρο στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τις διατάξεις του νομοσχεδίου   που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου τύπου Taxis Beat και Uber.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top