Αποκάλυψη Star: Στην Ελλάδα ο Πρίγκιπας Κάρολος με πρόσκληση Παυλόπουλου

Στην Αθήνα στις 7 και 8 Μαΐου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα

O διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα είναι προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου λίγες ημέρες πριν παντρέψει το μικρότερο γιο του, όπως αποκάλυψε στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Ειρήνη Ζαρκαδούλα.        

Το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφθεί συγκεκριμένα την Ελλάδα στις 7 και 8  Μαΐου

O Πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί την Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας,  ο οποίος θα τον υποδεχτεί στα σκαλοπάτια του προεδρικού μεγάρου. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει επίσημη υποδοχή με κόκκινο χαλί στην Ηρώδου Αττικού, επειδή δεν πρόκειται για αρχηγό κράτους. Το ίδιο βράδυ, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους στο οποίο εκτός από την πολιτική ηγεσία θα παραβρεθεί και η «αφρόκρεμα»  των Αθηνών.  

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ επισκέπεται την Ελλάδα. Συχνά ταξιδεύει ανεπίσημα στο Άγιο Όρος,  προσπαθώντας όσο μπορεί να μη γίνεται αντιληπτός.

Από την άλλη βέβαια, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, παρότι γεννήθηκε στην Κέρκυρα,  δε συμπαθεί την Ελλάδα, γιατί ο πατέρας του,  πρίγκιπας Ανδρέας,  οδηγήθηκε σε δίκη και παραλίγο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα για τις ευθύνες του στη Μικρασιατική Καταστροφή. Έτσι, ως βασιλικό ζέυγος από τότε που ενθρονίστηκε η Ελισάβετ δεν επικσέφθηκαν την Ελλάδα ποτέ. Όμως τώρα, ο Φίλιππος λόγω ηλικίας έχει αποσυρθεί και ο Κάρολος ασκεί τα καθήκοντά του.

Εδώ και πολύ καιρό Κάρολος και Καμίλα σχεδίαζαν το ταξίδι τους στην Αθήνα. Όμως, βασικό τους μέλημα πριν αναχωρήσουν από τη βρετανική πρωτεύουσα ήταν να έρθει στον κόσμο το τρίτο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέητ, η γέννηση του οποίου αναμένεται τον Απρίλιο.

Εν όψει του γάμου του Πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν περισσότερες ημέρες όπως θα ήθελαν. Αλλά σκοπεύουν σύντομα να επιστρέψουν και γιατί όχι με τους γιους του πρίγκιπα Καρόλου και τις οικογένειές τους για διακοπές.

Photo credits: AP IMAGES 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top