Προκλητικός ο Νίμιτς: Το όνομα να μην επηρεάσει την ταυτότητα των Σκοπιανών

Πιο διαλλακτικός από τον ειδικό διαμεσολαβητή ο πρωθυπουργός της FYROM!

Προκλητικός εμφανίστηκε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς. Σε συνέντευξή του επέμεινε ότι το μοναδικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι το όνομα.

«Τα θέματα που είναι υπό διαπραγμάτευση έχουν να κάνουν με το όνομα της χώρας. Το όνομα… Η  λύση σε αυτό το θέμα δεν πρέπει να επηρεάσει την ταυτότητα των πολιτών» δήλωσε στο Euronews.

O  Μ. Νίμιτς ανάβει νέες φωτιές τη στιγμή που ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός εμφανίζεται πιο διαλλακτικός. «Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε αποδεκτές λύσεις και για τα δύο μέρη, διότι η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα και των δύο χωρών» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.  

Ο Ζάεφ είναι ηπιότερος και από τον προκλητικό υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος χθες επέμεινε πως είναι δικαίωμα των Σκοπιανών να είναι «Μακεδόνες» και να μιλάνε τη «μακεδονική»  γλώσσα.

«Δεν βοηθούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ» σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ : «ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ»

Η ουσία της διαπραγμάτευσης, αλλά και το συλλαλητήριο της Κυριακής εξακολουθούν να διχάζουν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

 «Ούτε το φοβάμαι το συλλαλητήριο, ούτε είναι αντικυβερνητικό. Είναι στα όρια του γραφικού να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις με τέτοιες ομιλίες και παρουσίες, όπως άλογα και παραδοσιακές στολές» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο Αντώνης Σαμαράς από την γενέτειρα του την Καλαμάτα, έστειλε σαφές μήνυμα στήριξης του συλλαλητηρίου. Είχε προηγηθεί το δείπνο που είχε χτες το βράδυ με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τις συζύγους τους, με «κυρίως πιάτο»  τη στάση της Ν.Δ. στο Σκοπιανό.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα για τη Μακεδονία στην Καλαμάτα από Παυλόπουλο-Μητσοτάκη-Σαμαρά

«Σε κάθε Δημοκρατία είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορές. Όμως δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές στα μεγάλα και τα σημαντικά» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top