Μήνυμα για τη Μακεδονία στην Καλαμάτα από Παυλόπουλο-Μητσοτάκη-Σαμαρά

Στo “κόκκινo” το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει του συλλαλητηρίου την Κυριακή

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε η λειτουργία για τη γιορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

«Εύχομαι η υπέρμαχος στρατηγός να εμπνέει σε όλους μας,  ιδίως σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δύναμη , σύνεση και ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνοντας έμμεση αλλά σαφή αναφορά στις εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Στην Καλαμάτα όπου βρέθηκε για τον εορτασμό συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η Ορθοδοξία μας είναι πάντα πηγή ενότητας για το έθνος μας στις δύσκολες περιόδους που περνά», ενώ ο βουλευτής του νομού Μεσσηνίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισήμανε:  «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, για την Ελλάδα και για τη Μεσσηνία, την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα"».

Για το Σκοπιανό συζήτησαν χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς και κατά το μεταξύ τους δείπνο.

Από τον Πύργο χθες,  ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιτεθεί με σκληρή γλώσσα στη κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή και τις δηλώσεις Δημητρόφ περί «μακεδονικής»  εθνότητας:

«Αντί να ξεκόψει εξαρχής κάθε αναφορά σε "μακεδονικό έθνος" το οποίο αποτελεί τη βάση της αλυτρωτικής προπαγάνδας, το αφήνει να υπάρχει στο τραπέζι το διαπραγματεύσεων».  

"Επιδιώκουμε εθνικά συμφέρουσα λύση που θα σηματοδοτεί το τέλος του ονοματολογικού και του αλυτρωτισμού" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, o οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Καλαμάτα.

"Σεβόμαστε και όσους πάνε και όσους επιλέξουν να μην πάνε στο συλλαλητήριο", ξεκαθάρισε πάντως ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σεβαστό και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα, να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής".

"Το συλλαλητήριο την Κυριακή είναι και μήνυμα προς τον Τσίπρα να τα μαζεύει και να φύγει" υποστήριξε πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης στον εορτασμό της Υπαπαντής.    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top