Δημήτρης Καμμένος: Κανένα βήμα πίσω για Μακεδονία - Οι ΑΝΕΛ δεν κάνουν «κωλοτούμπες» σε εθνικά θέματα!

«Θα ζητήσουμε διασφαλίσεις και για την επόμενη μέρα» ξεκαθαρίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής στο star.gr

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν κάνουν κωλοτούμπες σε εθνικά θέματα

Αμετακίνητοι στη θέση τους για την ονομασία των Σκοπίων δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πολλοί βουλευτές των οποίων έδωσαν το παρών και στο χθεσινό συλλαλητήριο. 

Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, στο star.gr η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη και σταθερή: «Δεν δεχόμαστε και ούτε πρόκειται να δεχτούμε τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια αλλά και κανένα άλλο παράγωγο όνομα».

«Η θέση μας είναι σαφής. Δεν δεχόμαστε κανένα όνομα και κανέναν αλυτρωτισμό. Όχι μόνο την ώρα της συμφωνίας, αλλά θα ζητήσουμε διασφαλίσεις και για την επόμενη ημέρα. Ώστε να μην ξανασηκωθούν χάρτες, να μην υπάρχει “μακεδονική” Εκκλησία όπως τελευταία έχει εγερθεί αυτό το αίτημα ή για παράδειγμα η “μακεδονική” εθνικότητα στα διαβατήριά τους. Θα περιμένουμε μια συνολική λύση, τελική, και την οποία πιστεύουμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός. Και συμφωνούμε, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, με τη θέση της Εκκλησίας. Κωλοτούμπα σε εθνικά θέματα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα κάνουν ποτέ, όπως δεν κάναμε και θα κάνουμε και σε θέματα Εκκλησίας» αναφέρει ο βουλευτής Πειραιά των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε ακόμη: Βόμβα από Καμμένο: Υπάρχει εμμονή της κυβέρνησης να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι κατάφωρα αρνητική σε οποιαδήποτε συμπερίληψη του όρου Μακεδονία και η γνώμη τους πρέπει να ακουστεί και να γίνει σεβαστή. Το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το απέδειξε άλλωστε περίτρανα.  Δεν είναι ότι δεν επιθυμούμε λύση στο Σκοπιανό αλλά η λύση αυτή πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που δεν θα προκαλεί, δεν θα πληγώνει και δεν θα υπονομεύει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει “μακεδονικό έθνος”, πρέπει επιτέλους να γίνει ξεκάθαρο. Δεν γίνεται να εκχωρήσουμε την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας στις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας. Τo ζήτημα είναι σοβαρό και λεπτό και  δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος, υπενθυμίζοντας ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός την περασμένη εβδομάδα «δήλωσε ξεκάθαρα την θέση μας/προτίμηση μας για τη λύση του Σκοπιανού και δεν είναι άλλο από τον χρήση του όρου “Βαρντάρσκα».

Ο ίδιος, επισημαίνει πως «ακόμα και μια ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Σκοπιανοί παραιτούνται από τους αλυτρωτισμούς τους. Ωστόσο, δεν θα ανοίξουμε την κερκόπορτα της Πατρίδας σε κάτι που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει το μέλλον της χώρα μας και τις επόμενες γενιές οδηγώντας κάποια στιγμή, γιατί όχι, σε αλλαγή των συνόρων. Όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν μέχρι του σημείου να μην κινδυνεύει η πατρίδα, η σημαία και τα παιδιά μου».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμμένος επισημαίνει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος δεν έχουν καμία διάθεση να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα και εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ο οποίος «έχει και τα ηνία της διαπραγμάτευσης».

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top