Συνάντηση Παυλόπουλου-Ιερώνυμου: Τι είπαν για το Σκοπιανό

«Το θέμα αυτό έχει και άλλες παραμέτρους, και μια από αυτές είναι η εκκλησιαστική» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Συνάντηση Παυλόπουλου-Ιερώνυμου: Τι είπαν για το Σκοπιανό

«Συνηθισμένη εγρήγορση υπάρχει για όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν τον τόπο και για τα εθνικά μας θέματα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ παράλληλα εξήρε τη στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά.

Μια στάση που, όπως είπε ο Πρόεδρος, έχει ως βασικό στόχο, χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής, να ευνοεί τη συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες. «Και από την άλλη πλευρά να ευνοεί-βεβαίως-την έκφραση όλων των απόψεων, όπως ταιριάζει στον τόπο μας. Έναν τόπο, όπου η Ορθοδοξία δίνει και τον τόνο του Πολιτισμού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κομμάτι του Πολιτισμού μας και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού οφείλεται στη Χριστιανική Διδασκαλία, η οποία αποπνέει έναν πολιτισμό αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τα θέματα αυτά, και η Εκκλησία της Ελλάδος, με τις αποφάσεις και την πορεία της, έχει αποδείξει ότι είναι άξια εκπρόσωπος και φορέας αυτού ακριβώς του πολιτισμού.

Από την πλευρά του, ο κ.κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι το θέμα αυτό έχει και άλλες παραμέτρους, και μια από αυτές είναι η εκκλησιαστική, για την οποία ήθελε να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Πολύ περισσότερο δε, όταν η στάση που έχετε πάρει και για το θέμα το Εκκλησιαστικό, είναι στάση που τιμά την Ορθοδοξία και στηρίζει το Πατριαρχείο. Αυτό μην το λησμονάτε αυτές τις ώρες».

Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι είναι κατεξοχήν θέμα του Πατριαρχείου, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς γιατί έχουμε επιπτώσεις και στη ζωή της Εκκλησίας μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top