Αποκάλυψη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star: «Νέα Μακεδονία» το νέο όνομα για την ΠΓΔΜ!

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της Κάτιας Μακρή για το όνομα στο οποίο καλούνται να συμφωνήσουν Αθήνα και Σκόπια

«Νέα Μακεδονία» είναι -  σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κάτιας Μακρή, που μεταδόθηκαν σήμερα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα -  το επικρατέστερο όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το οποίο συζητούν στις Βρυξέλλες  ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς και οι διαπραγματευτές Ελλάδας – Σκοπίων. Η Αθήνα, αν συμφωνήσει και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ,  θα δεχτεί αυτήν την ονομασία, προκειμένου το θέμα να κλείσει τους πρώτους μήνες του 2018.

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι η αρχική ελληνική πρόταση το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν η  ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη». Όπως πρόσθεσε, «τώρα όμως έχουμε φτάσει στο “Nέα Μακεδονία»  που σας θυμίζω ότι το είχαμε ξανακούσει το 1992 και περιλαμβάνονταν στο περίφημο πακέτο Πινέιρο, το οποίο τότε είχε απορριφτεί».

Τη γεωγραφική ονομασία, όπως είναι η «Βόρεια Μακεδονία», φαίνεται ότι δεν την επιθυμεί ούτε η ελληνική πλευρά, εκτιμώντας ότι δεν φρενάρει τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, καθώς παραπέμπει στην ύπαρξη και Νότιας Mακεδονίας, ενώ δεν τη θέλουν ούτε οι Βούλγαροι.  «Έτσι καταλήγουμε στο “Nέα Μακεδονία” και τώρα,  αν κάτι δεν αλλάξει στην πορεία, στόχος ειναι η λύση να βρεθεί έως την άνοιξη του 2018. Άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας, προχθές, μετά την τετραμερή συνάντηση που έγινε στο Βελιγράδι, φάνηκε εξαιρετικά θετικός στο να έχουμε λύση εντός του 2018» επισήμανε.

Όπως συμπλήρωσε η σχολιάστρια του Star, το ερώτημα για την  κυβέρνηση είναι  «πώς θα το περάσει στη Βουλή, με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος θα δυσκολευτεί να συμφωνήσει. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι και η ΝΔ θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό της, οπότε θα περάσει με διακομματικές ψήφους απο όσες παρατάξεις ή  μεμονωμένους βουλευτές ακολουθήσουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top