Τσακαλώτος: Υπάρχει παραπληροφόρηση για τους πλειστηριασμούς

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χρειάζονται για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους»

Τσακαλώτος: Παραπληροφόρηση για τους πλειστηριασμούς

«Αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους» διακρίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ανάγκη για πλειστηριασμούς, ενώ την αναταραχή στην κοινή γνώμη για το ίδιο θέμα την αποδίδει σε «παραπληροφόρηση».         

«Βλέπω ότι υπάρχει μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη παραπληροφόρηση. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χρειάζονται όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και για κοινωνικούς λόγους. Δηλαδή, αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  τότε έχουμε πρόβλημα. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα» υποστήριξε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίσθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει φέρει μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι η μεγάλη πλειοψηφία προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς.       

«Αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να είχαν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε κάνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έχουμε κάνει έναν καινούριο πτωχευτικό κώδικα, έχουμε βάλει σε όλα αυτά κοινωνικά κριτήρια και δεοντολογία αντιμετώπισης αυτών των πραγμάτων. Τώρα περάσαμε και εξωδικαστικό για τα χρέη μέχρι 50.000 ευρώ, πράγμα το οποίο θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Υπάρχει προστασία  μέχρι το τέλος του 2018,  με το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, που αφορά αξία σπιτιού μέχρι 280,000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας. Είναι σημαντικό γιατί δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να προστατέψουν την πρώτη κατοικία» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος στη δήλωσή του:

«Πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, όλοι να κατανοούμε τι γίνεται. Yπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία.  Μία από αυτές τις ανάγκες είναι να έχουμε ανάπτυξη και να έχουμε κοινωνία που μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ευχαριστώ πολύ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top