«Αδειάζουν» το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος Τσακαλώτος και Βούτσης

Στην τριμηνιαία έκθεσή του τόνιζε πως χωρίς σοβαρή ελάφρυνση χρέους, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Τσακαλώτος κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Πυρά κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής εξαπέλυσαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Βούτσης αναφορικά με τις εκτιμήσεις του για το χρέος και την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας αν δεν υπάρξει ελάφρυνσή του.

Ειδικότερα, στην τριμηνιαία έκθεσή του (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2017) το Γραφείο Προϋπολογισμού τονίζει ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία, καθώς η πληρωμή τόκων μετά το 2021 εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Συνολικά, την εξαετία 2021-2026, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους που επικαλείται, οι πληρωμές μόνο των τόκων φτάνουν το ποσό των 84,3 δισ. ευρώ. «Χωρίς σοβαρή ελάφρυνση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει!», προειδοποιεί το Γραφείο.

«Πρόκειται για λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας αυτές τις εκτιμήσεις.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγήθηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις αξιοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος που είχαν μεταβιβαστεί στη Βουλή το 2014», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Tην έκπληξή του εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top