Ο Τσακαλώτος, η σαρανταποδαρούσα με το μηνίσκο και οι σακούλες με τα ψώνια από τα Lidl!

Με επικές ατάκες τοποθετήθηκε κατά την ομιλία του σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών

Με επικές ατάκες τοποθετήθηκε κατά την ομιλία του σήμερα στην  Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Ανάμεσα σ’ αυτές, μια σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο… και τα ψώνια της εβδομάδας από τα Lidl.

Ο υπουργός Οικονομικών ασκώντας δριμεία κριτική για την καταστροφολογία που χρησιμοποιεί η ΝΔ σημείωσε: «δεν έχετε κανένα πια αφήγημα. Για άλλη μια φορά ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – όχι ως υπουργός γιατί ως υπουργός οικονομικών με στεναχωρεί η καταστροφολογία γιατί κάνει κακό στη χώρα – αλλά ως αριστερός βουλευτής σας ευχαριστώ γιατί έχετε βάλει τον πήχη τόσο χαμηλά που μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από τα 40 πόδια και κρατώντας σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας από τα Lidl θα περνούσε από πάνω» και πρόσθεσε:

«άρα μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη στρατηγική μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά και πολιτικά. Βάλατε πολλά αυγά στο καλάθι και ότι θα πέσουμε. Όμως δεν πέσαμε. Πρέπει να σκεφτείτε διαφορετικά».

Στη συνέχεια επεσήμανε: «εμείς δεν μιλήσαμε για success story αλλά για true story, γιατί κατανοούμε πλήρως τη δυσκολία του ελληνικού λαού και πόσο έχει υποφέρει. Αλλά το true story έλεγε θα κλείσουμε την αξιολόγηση με καθυστέρηση που όλοι ομολογούν λόγω διαφωνίας των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ» και τόνισε ότι:

«Βγήκαμε στις αγορές και θα ξαναβγούμε. Χτίζουμε αποθέματα για μετά το 2018 ενώ εσείς όταν φύγατε αφήσατε τελείως άδεια ταμεία, χωρίς απόθεμα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσπαθώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι το υπερ-πλεόνασμα του 2017 προέκυψε από την υπερφορολόγηση, υποστήριξε ότι δεν είναι όλο από την υπερφορολόγηση, αλλά «τα 448 εκατ. ευρώ είναι από τις θέσεις εργασίας που αυξήσαμε, και τα άλλα περίπου 400 εκατ. ευρώ από την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε».

Για τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης είπε: «πιέσαμε τη μεσαία τάξη ναι, αλλά δεν έπρεπε να έχουμε απόλυτη προτεραιότητα για την ανθρωπιστική κρίση; Δεν έχω ακούσει από πού θα κόβατε εσείς και δεν θα φορολογούσατε;»

Τέλος, σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού επεσήμανε ότι «δημιουργεί συνθήκες για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο», διευκρινίζοντας ότι «όχι δεν πάνε όλα καλά, αλλά πηγαίνουν πολλά πράγματα καλύτερα, στη σωστή κατεύθυνση και  έχουν πειστεί όλοι πια και σε διεθνές επίπεδο».

«Η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αυτή με προϋπολογισμό που βάζει έδαφος. Έχει δώσει χώρο για πράγματα σε υγεία, παιδεία και δικαιωματικά για φυλακές, ταυτότητα φύλου. Έχουμε θάρρος να ξέρουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι. Γι’ αυτό φτιάχνουμε ένα αφήγημα ότι ακόμα και σε Μνημόνιο και με συμβιβασμούς και με δυσκολία μπορεί να αλλάξει και η Ελλάδα με προοδευτικό πρόσημο» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top