Aιχμές Φίλη για τα F16: Δίνουμε 2,4 δις όταν δεν έχουμε ανταλλακτικά για ασθενοφόρα και πυροσβεστικά

Αλλά χαρακτήρισε «επωφελή» την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Aιχμές Φίλη για τα F16:

Αιχμές για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με την αναβάθμιση των F16 διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 , τόσο σχετικά με την έλλειψη ενημέρωσης για το ίδιο θέμα όσο και για το κόστος.    

 «Το κόστος για τη συμφωνία για τα F-16 το μάθαμε από τα χείλη του Τραμπ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης έθεσε συγκεκριμένα  τα ερωτήματα αν «σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα», «αν τα έχουμε ανάγκη» και «αν είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών».

«Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια ως οροφή, λέει, για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά», ανέφερε για το ίδιο θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ «επωφελή»  για την Ελλάδα,  καθώς «ο Τραμπ ρητορικά έστω αναγνώρισε την ανάγκη να ρυθμιστεί το χρέος και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ένα συμβούλιο υπουργών προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις για την Ελλάδα».

«Άρα λοιπόν έχει ένα στοιχείο στήριξης. Βεβαίως είναι μια στήριξη με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ό,τι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά» πρόσθεσε ο κ. Φίλης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top