Καμμένος: Πλαφόν το 1,1 δισ. για τα F16 – Μπορεί το Κογκρέσο να αποφασίσει «δωρεάν βοήθεια»

Παρέμβαση Γεωργιάδη: Τρεις μέρες κορόιδευαν τον ελληνικό λαό

«Κάναμε μια διακρατική συμφωνία για τα F-16, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που έχουν μάθει  να ζουν μέσα από αυτούς. Οι παλιοί φίλοι του Τζοχατζόπουλου αντιδρούν» είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώνς στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «η λογική των μιζών έχει τελειώσει» και πέταξε το «μπαλάκι» στη ΝΔ όσον αφορά τη συμφωνία για τα F16: «Στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε συνεδρίαση επιτροπής εξοπλισμών, καταθέσαμε το letter of request και εξουσιοδοτηθήκαμε από τη Βουλή, και με ψήφο της ΝΔ, για να διαπραγματευτούμε αυτή την αναβάθμιση των F-16, η οποία ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπερβαίνει 1,1 δισ. ευρώ».

Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες, μπορεί να αποφασίσει πως η αναβάθμιση των αεροσκαφών F16 που συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ να γίνει ως «βοήθεια» προς την χώρα μας, είτε εξ ολοκλήρου είτε μέρος αυτής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το ποσό των 2,4 δισ. αφορά την έγκριση για το σύνολο του ποσού, δηλαδή την αναβάθμιση 123 αεροσκαφών: «Η Ελλάδα έχει ζητήσει την αναβάθμιση μέρος αυτών, με πλαφόν το 1,1 δισ. Μάλιστα, θα είναι πολύ λιγότερο. Αυτό ενέκρινε η Βουλή, αυτό ψήφισε και η ΝΔ. Η έγκριση από τις ΗΠΑ δίνεται για το σύνολο και εμείς επιλέγουμε πόσα θέλουμε να αναβαθμίσουμε».

Ο κ. Καμμένος σχολίασε και την κριτική που ασκείται στον πρωθυπουργό για την ιδεολογική του στάση  στο παρελθόν απέναντι στις ΗΠΑ: «Ο Τσίπρας δεν πήγε σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, πήγε ως Έλληνας πρωθυπουργός».

Κάνοντας απολογισμό του ταξιδιού του πρωθυπουργού, είπε: «Το αποτέλεσμα θα φανεί από δω και πέρα στις σχέσεις με ΗΠΑ, κατά πόσο θα έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά πόσο η γεωπολιτική θέση φαίνεται να επηρεάζει στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας. Η Ελλάδα για πρώτη φορά αντιμετωπίστηκε θετικά, μετά από πολλά χρόνια».

Παρέμβαση Γεωργιάδη: Τρεις μέρες κορόιδευαν τον ελληνικό λαό

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη στον αέρα της εκπομπής αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης του κ. Καμμένου, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία».

«Τρεις μέρες κορόιδευαν τους Έλληνες και έρχεται να πει στην εκπομπή σας ότι αφορά ένα μέρος των F- 16 και όχι όλα. Γιατί τρεις ημέρες κοροϊδεύανε τον Ελληνικό λαό; Δεν χρειαζόταν να πάει ο Τσίπρας στο Λευκό Οίκο, αυτή τη συμφωνία την είχαμε έτσι κι αλλιώς. Πελάτες είμαστε» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως «όλο το ζήτημα με τα F-16 προήλθε από την ανάρτηση του κ. Καμμένου από τις ΗΠΑ ότι χρήματα προήλθαν από αντισταθμιστικά οφέλη και από την συνέντευξη Τσίπρα ότι τα υπόλοιπα 1,3 δισ. θα βαρύνουν τους άλλους».

«Για να παρουσιάσει κάτι σπουδαίο έβαλε στο τραπέζι τα αντισταθμιστικά οφέλη και ήταν όπως πάντα ''παραμύθια της Χαλιμάς''» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top