Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο για το Ελληνικό συγκάλεσε ο Τσίπρας στο Μαξίμου

Συμμετείχε και ο «αντιρρησίας» Φίλης – Υπέρ των αρχαιολόγων που διαφωνούν με την επένδυση ο Σκουρλέτης

Η νέα αναβολή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να πάρει απόφαση για το Ελληνικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. Στην έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός συμμετείχε και ο Νίκος Φίλης ο οποίος συμπαρίσταται στους αρχαιολόγους που εκφράζουν διαφωνίες,  ενώ το Μαξίμου που  χθες τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει σκόπιμες κωλυσιεργίες σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα.  

Σε άλλο μήκος κύματος από τη δεδηλωμένη πρόθεση του Μαξίμου να προχωρήσει η επένδυση εμφανίστηκε πάντως ο υπουργός Εσωτερικών   Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή, στηρίζοντας ουσιαστικά τις θέσεις των αρχαιολόγων: «Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν προστατεύσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας… Ναι στις επενδύσεις, με σεβασμό στους κανόνες».  

Σε κεντρικό πρόσωπο αναδεικνύεται η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη,  η οποία είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να την αποπέμψει, με ανάρτησή του στο twitter. «Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Έντονα επικριτικός για το ίδιο θέμα ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.     

Κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στον Real Fm εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ, την ερχόμενη Τρίτη,  θα δοθεί οριστική λύση.  

Την ίδια ώρα την πόρτα για έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος ανακοινώνοντας ότι η «Σοσιαλιστική Τάση»  της οποίας ηγείται θα θέσει σε ψηφοφορία το θέμα το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου και αν ληφθεί τέτοια απόφαση ο ίδιος δεν θα παραδώσει την έδρα του 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top