«Φωτιά» άναψαν οι πυρκαγιές- Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πως σχολιάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων την επίσκεψη Τσίπρα στην Ανατ. Αττική, τέσσερις μέρες μετά την εκδήλωση του πύρινου μετώπου

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, αλλά και τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα, μετά από τέσσερις μέρες την πληγείσα περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η καταστροφή στην Ανατολική Αττική είναι περιορισμένη, βάσει της εικόνας που είχε ο ίδιος, πετώντας με ελικόπτερο πάνω από την καμένη γη, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα.

«Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης. Θα δούμε άμεσα τα μέτρα αποκατάστασης. Η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη, γύρω στα 15.000 στρέμματα» είπε ο πρωθυπουργός για την πυρκαγιά που κατέκαψε επί 4 μέρες Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Μάλιστα, θέλησε να κάνει μια σύγκριση με την πυρκαγιά που είχε κάψει την περιοχή το 2009, λέγοντας τότε «είχαν καεί 150.000 στρέμματα, δηλαδή η πυρκαγιά έκαψε έκταση 10 φορές μικρότερη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «αποφύγαμε τα χειρότερα» και επαίνεσε τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθειά τους.

«Το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο. Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, έχουμε τον περιορισμό της καταστροφής μέσα από μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Σας οφείλουμε απέραντη και βαθιά ευγνωμοσύνη. Καταφέρατε να περιορίσετε μια καταστροφική και δύσκολη πυρκαγιά» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε πυροσβέστες στο φυλάκιο της Αγίας Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων, λέγοντας ότι «ήταν πολύ συγκινητικό που πήρατε τα παιδάκια στα χέρια, η μία κατασκήνωση κινδύνεψε πραγματικά». Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε «να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις».

Μητσοτάκης: Εμφανίστηκε ως εκ θαύματος όταν έμαθε ότι σήμερα το πρωί θα πήγαινα στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής!

Αιχμές για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που κάηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια κινητοποιήθηκαν και εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος μόνο όταν πληροφορήθηκαν την προγραμματισμένη από χθες, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, επίσκεψή μου στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το πρωί, στις 10:30» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο facebook.

Στην ίδια μακροσκελή ανάρτησή του, ο κ. Μητσοτάκης καταθέτει τη δική του πρόταση για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών, τονίζοντας –μεταξύ άλλων- πως πρέπει να ρίξουμε βάρος και στην πρόληψη.

ΠΑΣΟΚ: «Η υπεροψία και το θράσος περισσεύουν στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ»

«Στοιχειώδης  υποχρέωση της Κυβέρνησης η αποζημίωση των πληγέντων και η μέριμνα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές, που μόνοι τους έδωσαν την μάχη με τις φλόγες. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όμως της Κυβέρνησης η αποζημίωση των πληγέντων και η μέριμνα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, που δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης των επιτήδειων.

Αφού βέβαια έσβησε η φωτιά εμφανίστηκε και ο κ. Τσίπρας εγκαταλείποντας το προσφιλές του Τwitter. Την ίδια στιγμή που οι Υπουργοί του ξεφουρνίζουν παραμύθια για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους.

Ούτε μια συγγνώμη όμως για τις τεράστιες ευθύνες τους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για την απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ούτε καν αναζητήθηκαν οι ευθύνες των αρμοδίων. Όλα καλώς καμωμένα....

Η υπεροψία και το θράσος περισσεύουν στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν, παρακολουθούν και δεν ξεχνούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποτάμι: Στις πυρκαγιές αποφύγαμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα. Τα ίδια & με την οικονομία

Με μία αιχμηρή απάντηση επέλεξε να σχολιάσει ο Σταύρος Θεοδωράκης τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε στο twitter : «Στις πυρκαγιές αποφύγαμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα. Τα ίδια & με την οικονομία. "Το μη χείρον βέλτιστον" αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ένωση Κεντρώων: Ο πρωθυπουργός “απόλαυσε” το θέαμα του απολογισμού της καταστροφής εναέρια

«Επί μέρες η φωτιά κατέστρεφε ανεξέλεγκτα τη χώρα, υπό τα αδρανή βλέμματα της κυβέρνησης, τώρα ο πρωθυπουργός “απόλαυσε” το θέαμα του απολογισμού της καταστροφής εναέρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, τέσσερις μέρες αφού ξέσπασε η φωτιά.

«Τονίζουμε όμως ότι αν είχαμε αγοράσει 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποσοβήσει την καταστροφή, ενώ τώρα η αποκατάσταση των ζημιών θα ισοδυναμεί με το κόστος αγοράς 30 αεροπλάνων. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο δράσης και για τις φωτιές και για πλημμύρες και για φυσικές καταστροφές εν γένει και όχι αόριστα κατηγορώ, όπως αυτά του κ. Μητσοτάκη που ξεχνάει τις πυρκαγιές επί ΝΔ και τους στρατηγούς ανέμους κάποιου ομοϊδεάτη του», σημειώνει η Ένωση Κεντρώων.   

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top