Μητσοτάκης προς κυβέρνηση στη Βουλή: Δεν καταδικάζετε το καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για την επιλογή σημαιοφόρων με εξεταστική

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  «εφ΄όλης της ύλης»,   εξαπέλυσε  ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υγεία.

«Τι ακριβώς βαφτίζετε μεταρρύθμιση; Την αλόγιστη επιβάρυνση των πολιτών;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση ότι προσθέτει δημοσιονομικά βάρη στους πολίτες, τα οποία δεν αντέχει η ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον πρωθυπουργό κατά την απουσία του από την αίθουσα κατά την διάρκεια της ομιλίας του ( «η κυβέρνηση του απόντος  πρωθυπουργού συνεχίζει να προσβάλει την ελληνική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά),  ενώ δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και στα θέματα  της Παιδείας.

«Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω. Την πάτε στο πουθενά. Εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος» ανέφερε, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αναδεικνύονται οι σημαιοφόροι με κλήρωση και όχι με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα. «Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν. Αυτός που κρατάει τη σημαία δεν το κάνει από κίνητρο, αλλά του προσφέρεται ως επιβράβευση για την προσπάθεια που κάνει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε:  «Αλήθεια,  τι λένε οι ΑΝΕΛ για όλα αυτά;».

Αναρωτήθηκε επίσης ο κ. Μητσοτάκης: «Βάζετε την καρέκλα πάνω από το φιλότιμο; Που είναι ο κ. Καμμένος αυτήν την εβδομάδα της πυκνής νομοθετικής εργασίας, να μας πει αν συμφωνεί με αυτά τα ωραία τα οποία κάνετε;» .

Ερώτημα απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης προς το σύνολο της κυβέρνησης σχετικά με το γεγονός  ότι η κυβέρνηση δεν καταδικάζει την βία του προέδρου Μαδούρο στη Βενεζουέλα. «Πραξικόπημα δεν είναι αυτό που κάνει ο Μαδούρο; Αλλά, βέβαια, ο Μαδούρο είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλατε να κάνετε συνάντηση να σας υποστηρίξει στο σχέδιό σας να βγούμε από την Ευρωζώνη;  Φοβάστε μήπως να πάτε κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν, και ότι δημόσια μπορούν να πουν για τις συνεννοήσεις που κάνατε μαζί τους; Θα τα μάθουμε όλα στην εξεταστική που θα κάνει η ΝΔ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Να σημειωθεί ότι για το ζήτημα της Βενεζουέλας είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και η ΝΔ προηγουμένως σε ανακοίνωσή της.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top