Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ταραχώδεις εκλογές στη Βενεζουέλα εξαπέλυσε η ΝΔ.

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα και με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων στην λατινοαμερικάνικη χώρα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πάρει επίσημη θέση και «να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το καθεστώς Μαδούρο».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Εκπρόσωπός της για την  Εξωτερική Πολιτική, δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα και εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Μαδούρο.

Εν τω μεταξύ, σημερινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν ότι η επιβολή κυρώσεων απετράπη εξαιτίας ανησυχιών και αντιρρήσεων και της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι ασαφείς και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή.

Την ίδια ώρα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να διευκρινίσει επιτέλους με τρόπο επίσημο και κατηγορηματικό ποια ακριβώς είναι η θέση της χώρας  μας και αν είναι αυτή που, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται ως βασικός και επίμονος υποστηρικτής του καθεστώτος Μαδούρο».