Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Αυγή», που αναφέρεται στην συμφωνία για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». «Παρακμή της πάλαι ποτέ προοδευτικής Αριστεράς» το χαρακτήρισε δίνοντας τη δική του απάντηση.

«Άκρως εμπιστευτικόν το ξεπούλημα του Ντυνάν» είναι ο τίτλος της εφημερίδας, με υπέρτιτλο «έγγραφο-φωτιά για Άδωνι Γεωργιάδη» και υπότιτλο: «Μυστικό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του τότε προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν Α. Μαρτίνη, της Τράπεζας Πειραιώς και του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη».

Ο κύριος Γεωργιάδης σχολίασε το ζήτημα στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Χαίρομαι που το κάνουν γιατί δείχνουν πόσο εμπαθείς και άσχετοι είναι...το Ντυνάν πουλήθηκε στα 115 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αμέσως καλύτερη προσφορά ήταν από το νοσοκομείο Μετροπόλιταν με 50 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Παράλληλα, σημείωσε πως τα 115 εκατομμύρια ευρώ ήταν «μαγικό τίμημα», ενώ επεσήμανε πως «το συμφωνητικό είναι το πλέον συμφέρον για το ελληνικό δημόσιο».

 

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα είναι δημοσιευμένο στις 23 Μαρτίου του 2014 στον λογαριασμό μου στο Twitter, όπου ανακοινώνεται το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας. Βάσει αυτού του μνημονίου πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι». Επίσης τόνισε πως δεν τον πήραν οι δημοσιογράφοι της Αυγής ένα τηλέφωνο, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα μπορούσε η εφημερίδα να ζητήσει και τη γνώμη του και επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

«Έχει μεγάλο πρόβλημα, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις εργαζομένους του για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει έρθει στη Βουλή φάκελος που ζητά ο εισαγγελέας δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί για πράγματα στα οποία εγώ δεν έχω την παραμικρή εμπλοκή. Ο κ. Πολάκης κατηγορείται από μένα για πράγματα για τα οποία έχει εκδοθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Δεν είναι το ίδιο», τόνισε.

 

*Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα