Τη δημιουργία 239 Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο Τσίπρας

«Επαναστατική η μεταρρύθμιση που κάνουμε στην Υγεία»

Τη δημιουργία μέχρι το τέλος του έτους 239 μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα στελεχωμένες με περίπου 3.000 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων οι 25 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο.

«Αυτές οι μονάδες θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Προτεραιότητά μας είναι οι λαϊκές περιοχές που έχουν μεγάλη ανάγκη. Σε αυτές κατοικούν εργαζόμενοι που δεν έχουν δυνατότητα να πάνε στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι εμβληματικής σημασίας: «Για πάρα πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις ξεχνούσαν να περάσουν από αυτές τις περιοχές, ξεχνούσαν ότι υπάρχουν. Όταν είπα ότι θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη δεν εννοούσα το κέντρο αλλά να βρίσκομαι σε αυτές τις περιοχές, για να είμαι στο πλευρό των πολιτών και να παλεύουμε μαζί τους».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «επαναστατική κίνηση στον χώρο της υγείας» που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη «διαρροή» νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, καλώντας τους νέους γιατρούς «που τελειώνουν και παίρνουν τώρα την ειδικότητά τους να εμπιστευτούν αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση της υγείας και να μείνουν εδώ».

«Μας άφησαν άδεια τα ταμεία αλλά καταφέραμε να αυξήσουμε τις δαπάνες στην Υγεία»

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Άφησαν τη χώρα με τα ταμεία άδεια, σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση, οι προηγούμενοι. Εμείς πήραμε τους προϋπολογισμούς και τα καταφέραμε να αυξήσουμε τις δαπάνες στην Υγεία» σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Δεν λέει κανείς ότι είμαστε στον παράδεισο αλλά δώσαμε μάχη απέναντι σε κατεστημένα και τα καταφέραμε και θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά κυρίως τους γιατρούς τους νοσηλευτές τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δίνουν σκληρή μάχη» πρόσθεσε.

Η απάντηση στον Μητσοτάκη και… ο ΠΑΟΚ

«Όταν ακούμε ότι η μεταρρύθμιση πρωτοβάθμιας υγείας είναι σοβιετικού τύπου, όταν ακούμε από τον τομεάρχη της ΝΔ ότι θα τα αλλάξουν όλα και θα απολύσουν τον κόσμο, τους αφήνουμε. Γιατί τώρα τελευταία όλα τα ακούνε πέτσινα, τα αντίμετρα πέτσινα, το κύπελλο στον ΠΑΟΚ, πέτσινα τα κέντρα υγείας. Πέτσινη είναι η ευαισθησία τους απέναντι στον λαό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κάνονταςλόγο για «μεγάλο πάρτι στον χώρο της υγείας» και προσθέτοντας ότι «όλα θα έρθουν στο φως».

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, δυο χρόνια δίνουμε μια δύσκολη μάχη με το παλιό σύστημα και μέσα, αλλά και έξω, μας έχουν βάλει τη σκανδάλη στον κρόταφο. Έχω όμως την πεποίθηση ότι τούτες τις μέρες περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο, γνωρίζουμε τις μεγάλες θυσίες, αλλά, μετά από 7 χρόνια, ο καθένας από εμάς μπορεί να δει που οδηγεί αυτός ο δύσβατος δρόμος, υπάρχει ορίζοντας υπάρχει προοπτική. Ας συνεχίσουν έτσι τα ΜΜΕ, όραμά μας πρώτο μέλημα η στήριξη του κοινωνικού κράτους που λεηλάτησαν τα χρόνια της ανάπτυξης και αποτελείωσαν τα χρόνια της κρίσης, θα τα καταφέρουμε».

Ανακοίνωσε την κατασκευή ενός σχολείου στον Εύοσμο

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού - Εύοσμου, Πέτρο Σούλα όπου ανακοίνωσε την κατασκευή ενός σχολείου στον Εύοσμο.

Όπως ανέφερε, η δημοπράτηση του θα διεξαχθεί εντός του 2018.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top