Μητσοτάκης: Χωρίς αλλαγή πολιτικής, όσα μνημόνια και να έρθουν θα αποτύχουμε

«Ο λαός πληρώνει καθημερινά τα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα - Η εποχή της ασχήμιας φτάνει στο τέλος της»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ είπε πως ο λαός πληρώνει καθημερινά τα ψέματα της κυβέρνησης και θα τα πληρώνει και μετά το 2019, ενώ υπογράμμισε πως «χωρίς αλλαγή πολιτικής, όσα μνημόνια και να έρθουν θα αποτύχουμε».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών διαπιστώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Η κυβέρνηση έφερε το δεύτερο μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια, με εξαιρετικά επαχθείς όρους, που δεσμεύει τη χώρα για μετά τη λήξη του προγράμματος, με δυσβάσταχτα μέτρα, χωρίς να εξασφαλίζει το χρέος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η συμφωνία εξασφαλίζει μόνο την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς. Η στενή παρέα του Μαξίμου κυβερνά με αμοραλισμό, με κυνισμό και αδιαφάνεια. Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια προκαλώντας την χλεύη».

«Δεν θα γίνει η Ελλάδα, Βενεζουέλα του Μαδούρο»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία ψέματα: στο τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων, στο εμπόριο πατριωτισμού, στη μάχη με το παλιό και την διαπλοκή, αλλά «και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα».

«Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και το σχίσιμο των μνημονίων και σήμερα τα υπογράφουν δύο δύο. Εξελέγησαν υποσχόμενοι παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 12,5 δισ. Η συνολική απόκλιση ξεπερνά τα 24 δισ. Μαθαίνουμε ότι έρχονται μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Περηφανεύονται για το πλεόνασμα, αλλά βύθισαν την Ελλάδα στην ύφεση και έστυψαν την παραγωγική Ελλάδα για να το πετύχουν. Υποσχέθηκαν να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διαπλεκόμενοι», είπε και έκανε λόγο για πολιτική εξαπάτηση από την κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, απόπειρα ελέγχου των μέσων ενημέρωσης με τον νόμο Παππά και απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση δημιουργεί νέα τζάκια και πως «αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι εικόνες παρακμής. Η Ελλάδα, όμως, δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο».

«Το ψέμα παραμένει η αγαπημένη πολιτική μέθοδος αυτών που κυβερνούν»

«Το ψέμα παραμένει η αγαπημένη πολιτική μέθοδος αυτών που κυβερνούν. Μιλούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν λένε όμως ότι την έκλεισαν με μεγάλη καθυστέρηση και μεγάλο κόστος για του πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πως οι δανειστές δεν μας ζητούσαν τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ πριν από λίγους μήνες.

«Έλεγαν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές και δεν θα φέρουν νέα μέτρα. Έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά την λήξη της θητείας τους και κάνουν ακριβώς αυτό, φέρνουν μέτρα για μετά τη λήξη της θητείας τους, δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα και το κάνουν χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό. Έχουν πάρει οκτόμισι φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που ζητούσε το mail Χαρδούβελη. Ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ψέματα, κοροϊδία και απάτη είναι τα αντίμετρα»

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι 6,9 δισ. θα είναι οι περικοπές των συντάξεων με τα δύο μνηνόνια.

«Ψέματα, κοροϊδία και απάτη είναι και τα αντίμετρα», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν λέει ότι θα εφαρμοστούν μόνο αν ξεπεραστεί το 3,5% του πλεονάσματος και δεν λέει ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει να βγάζουμε 5,5 % πλεόνασμα».

«Αφού, όμως, είναι τόσο σίγουροι ότι τα πράγματα πάνε καλά, γιατί δεν κάνουν αυτό που τους λέμε; Ας ελαφρύνουν τώρα τους πολίτες από τα αχρείαστα βάρη που τους έβαλαν. Ας επιστρέψουν το 0,5% του ΑΕΠ στους πολίτες, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%, μειώνοντας τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και τον φόρο κατανάλωσης στο κρασί» υποστήριξε, σημειώνοντας πως το και το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, ότι η μετά τη συμφωνία θα οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και των επενδύσεων, είναι «ψεύδος και απάτη».

«Δεν έχει ανάγκη η χώρα πολιτικούς χαμαιλέοντες»

«Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τη θέληση να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ας φέρουν στο μυαλό τον κ. Σκουρλέτη να εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Σπίρτζη που υπογράφει κλαίγοντας την πώληση του ΟΣΕ και μετά αναζητά τρόπο να δημιουργήσει έναν νέο κρατικό ΟΣΕ, ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει σε μία νέα εποχή και αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το πετύχει, είναι πλέον παρελθόν ό,τι μετάλλαξη και αν επιχειρήσει. Όσο πιο γρήγορα έλθει η πολιτική αλλαγή, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα και τους πολίτες» είπε και τόνισε πως η χώρα «δεν έχει ανάγκη η χώρα πολιτικούς χαμαιλέοντες».

«Η Ελλάδα πρέπει να περάσει σε μία νέα εποχή»

«Το ζητούμενο για την πατρίδα μας δεν είναι να εφαρμόσει με το ζόρι ένα πρόγραμμα σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται δογματικά, αποδεχόμενη ότι η υπερφορολόγηση είναι μία δίκαια πολιτική» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, «το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να περάσει σε μία νέα εποχή. Αυτό, όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το πετύχει. Είναι παρελθόν όποια μετάλλαξη και αν επιχειρήσει. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μία μεγάλη επανεκκίνηση στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία και όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο καλύτερα για όλους μας».

«Είμαστε διαφορετικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε ούτε απάτες ούτε αυταπάτες»

«Είμαι διατιθέμενος το επόμενο διάστημα να επικοινωνήσω ακόμη πιο εντατικά με τον ελληνικό λαό για να παρουσιάσω το πρόγραμμά μας για μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Να καταλάβουν οι πολίτες πόσο διαφορετικοί είμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ του ψέματος, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας και της αποτυχίας. Στη δική μας πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες ούτε αυταπάτες, ούτε καν υπερβολές. Υπάρχει η αλήθεια, το μέτρο, η κοινή λογική και ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια και θέλουν να ελπίζουν σε στόχους αληθινούς. Θέλουν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια και από τους καρπούς της δουλειάς τους να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, δεν θέλουν μια Ελλάδα με συσσίτια. Δεν είναι το όνειρο των σημερινών νέων να είναι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο για να έρθει μετά ο πολιτικός τους προστάτης να τους διορίσει. Αργά ή γρήγορα θα έρθει στην Ελλάδα μια μεγάλη πολιτική αλλάγη που θα αλλάξει την πορεία της χώρας» πρόσθεσε.

«Χωρίς αλλαγή πολιτικής, όσα μνημόνια και να έρθουν θα αποτύχουμε»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε στη συνέχεια λόγο για λιγότερους φόρους, «για να αναπνεύσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις», μείωση των κρατικών δαπανών, «εκεί που είναι απαραίτητη», αλλά και αλλαγές σε κράτος και οικονομία, «για να έρθει η ανάπτυξη».

«Χωρίς αυτά, όσα μνημόνια και να έρθουν θα αποτύχουμε» υπογράμμισε.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει όπως παλιά γιατί τίποτα δεν είναι όπως παλιά»

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει όπως παλιά γιατί τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανένα: ούτε τους παραδοσιακούς μας υποστηρικτές ούτε τους νέους μας φίλους. Αποστολή μας είναι να γίνουμε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή και θα επαναφέρει την αισιοδοξία και την υπερηφάνεια στους Έλληνες» σημείωσε.

«Λέμε “όχι” στο φόβο και τη φτώχεια, λέμε “ναι” στην αλήθεια και την ελπίδα. Έχουμε μία από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top