Γιατί ο Nίκος Παππάς ερευνά το Survivor - Ποιος του κατήγγειλε τι

Τι απάντησε σε ερώτηση βουλευτή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Γιατί ο Nίκος Παππάς ερευνά το Survivor  -  Ποιος του κατήγγειλε τι

Ενδεχόμενο  παράνομο στοιχηματισμό,  σχετικά με το τηλεπαιχνίδι του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι “Survivor”,  ερευνά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, όπως ανέφερε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Ο κ. Νικολόπουλος  ζήτησε την παρέμβαση του ΕΣΡ  και αναφέρθηκε σε πιθανώς «στημένα» στοιχήματα. «Πέρα από ηθικά ζητήματα, το ΕΣΡ έχει χρέος να προφυλάσσει το κοινό από την εξαπάτηση του τζογαρίσματος. Πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες που υπάρχουν για παράνομο στοιχηματισμό. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι η αρχή να βγουν γεγονότα που δεν θα πιστεύατε ακόμα και εσείς» ισχυρίσθηκε ο βουλευτής (και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος) ,  απευθυνόμενος στον κ. Παππά.  

Επικαλέσθηκε επίσης τις θέσεις της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, η οποία υποστηρίζει ότι «το Survivor είναι ένα χαμηλής αισθητικής και επιπέδου πρόγραμμα, που στόχο έχει να φυλακίσει οικειοθελώς σε μια ακτή 20 ανθρώπους και αφού τους υποσιτίσει συστηματικά και τους μετατρέψει σε πρωτόγονα πεινασμένα αγρίμια, να τους βάλει στη διαδικασία κανιβαλισμού της προσωπικότητας τους, μέσω λοιδορίας, ρουφιανιάς και προδοσίας μεταξύ τους, με έπαθλο μια μερίδα φαγητού μετά από κάθε αγώνισμα».

Ο Νίκος Παππάς, στην απάντησή του στη Βουλή, σημείωσε από την πλευρά του ότι «υπάρχει ζήτημα»  με τον  στοιχηματισμό στο Survivor, επειδή λαμβάνει χώρα την επόμενη μέρα και αφού έχει ήδη γυριστεί το επεισόδιο. «Η Επιτροπή Παιγνίων πρέπει να παρέμβει και να το διερευνήσει»  τόνισε,  καθώς όπως επισήμανε, τα στοιχήματα μπορεί και να συνδέονται με την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.

Ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρόσθεσε  ότι «δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει για μερικά ζητήματα που θίγει το κείμενο της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης», αλλά διευκρίνισε ότι «ο τηλεθεατής είναι αυτός που κρίνει και επιλέγει τι θα δει» και  ότι «ο υπουργός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα θεσμικά του όρια». Τέλος, διαφώνησε με τον  ισχυρισμό του κ. Νικολόπουλου ότι «υπάρχει απραξία από το ΕΣΡ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top