Στις 3 Απριλίου θα συναντηθούν με τον Τσίπρα εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Πραγματοποίησαν πορεία και ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στις 3 Απριλίου θα συναντηθούν με τον Τσίπρα εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας  Τυφλών

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθούν  στις 3 Απριλίου εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, όπως προγραμματίσθηκε κατά την σημερινή  συνάντησή τους  στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προηγουμένως,  τα μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών  πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και έφθασαν μέχρι την Ηρώδου Αττικού, όπου τους σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις, ζητώντας  να συναντηθούν με τον κ. Τσίπρα. Τελικά τους δέχθηκε ο κ. Βερναρδάκης και όπως προαναφέρθηκε προγραμματίσθηκε η συνάντηση για τις 3 Απριλίου.        

Σε  ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία  καλεί τον πρωθυπουργό «να δεσμευθεί για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών τους και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων».

Ζητά επίσης να μην θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.

Ζητούν ακόμη να μην  γίνει καμιά περαιτέρω περικοπή σε μισθούς - κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους καθώς και να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top