ΜΑΛΛΙΑ - ΚΟΥΒΑΡΙΑ πάλι στη Βουλή: Πολάκης «Έχεις τικ;» - Άδωνις: «Γελάτε; Να κλάψετε…»

Νέος απίστευτος καβγάς ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ

Νέο απίστευτο καβγά είχαν σήμερα στη  Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωγιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, για το ζήτημα της αποπομπής διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων, οι οποίοι δικαιώθηκαν από το ΣτΕ. H συζήτηση στη Βουλή διανθίστηκε από αντεγκλήσεις, αιχμές και παρεμβολές άλλων βουλευτών (ακόμη και από άλλα κόμματα), με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Σπύρο Λυκούδη να προσπαθεί να μην «ξεφύγει» η κατάσταση. «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μία καινούρια μονομαχία» προειδοποίησε και τους δύο.                  

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πολάκης ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη:  «Έχετε κάποιο τικ; Γιατί κάθε φορά κάνετε έτσι το χέρι;».  

«Απαγορεύεται;» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να ανταπαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός:  «Ξέρω εγώ; Κοιτάξτε με στα μάτια»!

«Γελάτε; Να κλάψετε… Γεννά για το δημόσιο (η απόφαση)  τεράστιο θέμα αποζημιώσεων, θα πάνε όλοι στα δικαστήρια θα πληρωθούν όλους τους μισθούς θα διεκδικήσουν και ηθική βλάβη, όλα αυτά τα είχαμε προειδοποιήσει στον Πολάκη πριν τους διώξει, ήταν τόσο προφανής η παρανομία» ανέφερε σε ένα  άλλο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.       

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι «παρέσυρε την κυβέρνηση» και ανέφερε ότι οι διορισμοί των διοικητών στα νοσοκομεία είχαν γίνει από επιτροπή αξιολόγησης στην οποία μετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ.

«Αυτά που αναφέρει περί αλφαβητικού καταλόγου ο αναπληρωτής υπουργός είναι αυτά που αποτέλεσαν την υπερασπιστική του γραμμή στο ΣτΕ, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για τον κ. Πολάκη και γεννά για το ελληνικό δημόσιο τεράστιο θέμα αποζημιώσεων και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη που οι καταργηθέντες διοικητές θα αξιώσουν δικαστικά και θα λάβουν» υποστήριξε.

«Τελευταία έχει αναλάβει πολλές εργολαβίες» απάντησε ο κ. Πολάκης ο οποίος υποστήριξε ότι   οι διορισμοί επί της προηγούμενης συγκυβέρνησης «έγιναν υπό την κομματική αρχή του 4-2-1 που υπήρχε για τους διορισμούς, ενώ εμείς κάναμε μια πραγματική διαδικασία και μπορείτε να βάλετε και να συγκρίνετε βάζοντας από τη μια μπάντα αυτούς που είχατε εσείς διορίσει και από την άλλη μπάντα αυτούς που εμείς διορίσαμε».

Για μία ακόμα φορά επίσης ο κ. Πολάκης διατύπωσε υπαινιγμούς κατά της  δικαιοσύνης λέγοντας ότι  «τελευταία το Στε έχει ανεβάσει τους ρυθμούς εργασίας του» ενώ πρόσθεσε «ο λαός κρίνει την απόφαση του ΣτΕ… Και κρίνοντες, κρίνονται».

«Εμείς άμα χρειαστεί να αποζημιώσουμε –μετά από 10 χρόνια που θα είμαστε ακόμη στο τιμόνι της χώρας-  θα έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε γιατί θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα που διαχέατε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και σε μια σειρά εταιρίες» πρόσθεσε ,  ενώ συμπλήρωσε με μάλλον κυνικό τρόπο ότι  «η απόφαση του ΣτΕ δεν παράγει πρακτικό αποτέλεσμα,  για να αποζημιωθούν ο δικαστικός δρόμος είναι μακρύς». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top