ΒΟΜΒΑ: Σύσταση ειδικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ!

Κατατέθηκε με αφορμή τις έξι ποινικές δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή - Αφήνουν αν εννοηθεί ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Παπαντωνίου κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Tην πρόταση την υπογράφει ολόκληρες οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με πρώτο υπογράφοντα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με την προμήθεια 170 αρμάτων Leopard, 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, 6 φραγμάτων τύπου «S», συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων NH90.

Κατατέθηκε με αφορμή τις έξι ποινικές δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν όλες τον κ. Παπαντωνίου.

Τα σχετικά βουλεύματα αποδίδουν πράξεις απιστίας στον πρώην υπουργό, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.

Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφήνουν να εννοηθεί ότι τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

«Από τα παραπάνω επίσης προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια με πλείονες τρόπους (περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε,) που περιγράφονται στα αντίστοιχα ως άνω εδάφια της διάταξης, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν. Ας σημειωθεί ότι οι πλείστοι τρόποι τέλεσης τους εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων, όπως είναι η κατοχή περιουσίας και η διακίνησή της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, συνιστούν εγκλήματα διαρκή, των οποίων η τέλεση συνεχίζεται και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα παραγραφής, πριν από τη λήξη της διάρκειάς τους» αναφέρεται –μεταξύ άλλων- στην πρόταση.

Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι επί της πρότασης θα πρέπει να ψηφίσει η Ολομέλεια, προκειμένου να αποφασιστεί η σύσταση της επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top