Τι συζήτησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς: Διαπιστώθηκε σημαντική πρόοδος

Την επόμενη εβδομάδα έχει κανονιστεί πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων

Τι συζήτησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς

Κυβερνητικός αξιωματούχος που μετέχει της διαπραγμάτευσης, σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σημερινή συνάντηση επεσήμανε πως κατά την τελευταία συνάντηση για αυτή τη φάση, έγινε μία επισκόπηση και διαπιστώθηκε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος και ως προς ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο μετά από το πρόγραμμα και, παράλληλα, σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Παράλληλα τόνισε πως έχει κανονιστεί ήδη ένα πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων είτε σε τεχνικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο επικεφαλής για την επόμενη εβδομάδα, για διάφορα ζητήματα που χρειάζονται περισσότερη δουλειά, ή πολιτική συζήτηση.

Μάλιστα ο κυβερνητικός αξιωματούχος, τόνισε πως «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να χτίσουμε πάνω στην ήδη υπάρχουσα πρόοδο και με στόχο να καταγραφεί ακόμη μεγαλύτερη στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου»

Αναφορικά με το Eurogroup, υπογράμμισε πως «θα καταγραφεί η πρόοδος που έχει γίνει», τονίζοντας ωστόσο ότι «αναμένονται την επόμενη εβδομάδα μία σειρά από τηλεδιασκέψεις σε τεχνικό αλλά και επίπεδο επικεφαλής, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο και στόχο».

Για το αν έχει κλείσει το δημοσιονομικό κενό για το 2018, ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως «υπάρχει ένα θέμα με την ενέργεια που το οποίο έχει δημιουργηθεί από καινούρια δεδομένα που δεν τα είχαμε. Είναι κάτι τεχνικής φύσης το οποίο πρέπει να λυθεί. Θεωρώ ότι το δημοσιονομικό κενό του 2018 δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε κανέναν», προσθέτοντας ότι το δημοσιονομικό κενό «είναι ασήμαντο και έχει ήδη καλυφθεί από τα διαρθρωτικά μέτρα τα που θα παίρναμε έτσι και αλλιώς, που είχαμε συμφωνήσει και σας είχα αναλύσει τον περασμένο Δεκέμβρη».

Τέλος, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως θα επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων «αρκετά γρήγορα», συνοψίζοντας πως τα βασικά ζητήματα είναι το μέγεθος του πακέτου, κάποιες διαφορές στο ισορροπημένο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, και τα εργασιακά.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top