Δάνειο 3 δισ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για προσλήψεις στο Δημόσιο ζητά η Ελλάδα!

Πρόκειται για αδελφό οργανισμό του ΔΝΤ που δανείζει κυρίως χώρες του τρίτου κόσμου

Στη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία 450.000 θέσεων εργασίας μέσα σε 3 χρόνια στοχεύει η κυβέρνηση με ένα νέο δάνειο, αυτή τη φορά από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Την είδηση ότι υπάρχει τέτοιο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση έφερε στο φως της δημοσιότητας το αμερικανικό σάιτ Politico και επιβεβαίωσε σήμερα η Κομισιόν

«Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επισημάνει ότι θα ήθελαν να προωθήσουν περαιτέρω ενεργές πολιτικές απασχόλησης και μια από τις οδούς είναι η προσέγγιση της Παγκόσμιας Τράπεζας» είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιχαρντ.

Λίγες ημέρες πριν, στις 22 Φεβρουαρίου, ο Πιέρ Μοσκοβισί είχε μιλήσει για αυτό σημειώνοντας ωστόσο ότι τα επιτόκια ενός τέτοιου δανεισμού θα ήταν υψηλά.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά τρόπους για τα μέτρα στήριξης απασχόλησης που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση με τη μορφή δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα καθώς θα αποτελούσε μια ακριβή χρηματοδότηση» είχε πει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Την πρόταση για δημιουργία ενός γιγαντιαίου προγράμματος απασχόλησης μέσω δανείου συζήτησε χθες με τους θεσμούς η αρμόδια υπουργός για τη μείωση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου η οποία μιλώντας με δημοσιογράφους αποκάλυψε: «Εξετάζεται η περίπτωση δανειοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα. Κοιτάζουμε όμως και αλλού. Δεν είναι η μόνη λύση αυτή».

Σύμφωνα με το Politico μιλάμε για δάνειο 3 δισ. ευρώ, για τη δημιουργία 450.000 θέσεων εργασίας σε τρία χρόνια, 150.000 ανά έτος.

Ποια είναι όμως η Παγκόσμια Τράπεζα; Πρόκειται για αδερφό οργανισμό του ΔΝΤ, με έδρα την Ουάσιγκτον, που δανείζει χώρες κυρίως του λεγόμενου τρίτου κόσμου όπως η Τανζανία, η Γκάνα, η Σρι Λάνκα και το Ιράκ, με ευνοϊκά επιτόκια για τις πιο φτωχές χώρες ενώ για την Ελλάδα θα είναι υψηλά και η αποπληρωμή των δανείων ορίζεται στα 10 με 15 χρόνια...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top