«Οργισμένη» απάντηση στον Δήμο Βερύκιο, που είπε πως πληρώνεται ακόμη από την ΕΡΤ και πώς κέρδισε ένα ταξίδι στην κοπή της πίτας της Δημόσιας Τηλεόρασης, έδωσε η Άννα Καραμανλή.

Η βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε πως περιμένει δημόσια συγγνώμη από τον δημοσιογράφο του Alpha για όσα είπε στον αέρα της πρωινής εκπομπής του καναλιού.

Όπως τονίζει, τελεί σε αναστολή καθηκόντων από το 2012 από την ΕΡΤ, ενώ στην κοπή της πίτας κέρδισε μια τηλεόραση την οποία και χάρισε στο Χαμόγελο του Παιδιού.

«Σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ALPHA με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αναφέρθηκε στο όνομα μου, λέγοντας ψευδώς  ότι κέρδισα ένα εξωτικό ταξίδι στην κοπή της πίτας της ΕΡΤ Α.Ε. Επίσης ανέφερε ότι  - παρά τη βουλευτική μου ιδιότητα -πληρώνομαι και από την ΕΡΤ. Ενημερώνω τον κύριο Βερύκιο ότι τελώ σε αναστολή καθηκόντων από το 2012 και φυσικά δεν έχω καμία απολαβή από την Δημόσια τηλεόραση» εξηγεί η κα Καραμανλή.

Παράλληλα επισημαίνει ότι πράγματι συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των ονομάτων που μπήκαν στην καθιερωμένη κλήρωση μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, υπογραμμίζει όμως ότι «το δώρο που κέρδισα ήταν μια τηλεόραση την οποία την ίδια στιγμή δώρισα στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ως μια απειροελάχιστη συνεισφορά  στο τεράστιο έργο που επιτελεί».

«Τα κίνητρά του δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι δεν τήρησε κανένα κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει το στοιχειώδες ρεπορτάζ» αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ και καταλήγει: «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βερύκιος θα έχει την ελάχιστη γενναιότητα να αποκαταστήσει άμεσα, την Δευτέρα, την αλήθεια μέσα από την ίδια εκπομπή. Διαφορετικά θα σημαίνει  ότι στόχος του ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και η κατασυκοφάντησή μου. Στοιχεία που δεν τιμούν τη δημοσιογραφική του ιδιότητα».

Tags: