ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ βουλευτών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

"Να απαντηθούν τα ερωτήματα μας" λέει η ΝΔ- "Πρωθυπουργός είναι... απαγορεύεται να κάνει συναντήσεις;" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.  

«Ο Τσίπρας έκλεισε μυστική συμφωνία (;) σε συνάντηση με τους Ρότσιλντ; Δεν ξέρω… την έκλεισε; Δεν πρέπει να μας πούνε; Ήταν και τα παιδιά στη συμφωνία με τους Ρότσιλντ;» σχολίασε ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ σήμερα στο STAR και διευκρίνισε:

«Ξέρω ότι έκλεισε μια συμφωνία. Έτσι μάθαμε. Δεν έχετε απορία για το πώς έκλεισε η συμφωνία για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους; Πόσα λεφτά θα πάρει ο οίκος για να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος;»

Ο Χρήστος Μπγιάλας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Απαγορεύεται στον Πρωθυπουργό να κάνει συναντήσεις;» και παραδέχτηκε: «Στην αρχή είπαν ότι ήταν για αναψυχή, και αφού πλέον βγήκε και η Figaro και είπε όχι δεν ήταν αναψυχής αλλά έγιναν συναντήσεις, τώρα μας το γυρίζουν διαφορετικά. Δηλαδή να απαγορεύσουμε στον Πρωθυπουργό να κάνει συναντήσεις;.  Εγώ θα έλεγα να εισηγηθούμε στο Μαξίμου από δω και πέρα να λέει ποιες ώρες τρώει ο Πρωθυπουργός, τι τρώει και πόσες φορές πάει στην τουαλέτα».

«Δεν μιλάμε για το πρωινό που τρώει αλλά για εκατομμύρια ευρώ! Εσείς δεν θέλετε να μάθετε ως βουλευτής του Κοινοβουλίου κύριε Μπγιάλα;» απάντησε ο κ.Οικονόμου.

«Το μυστικό ταξίδι αποδεικνύει τον καθεστωτικό χαρακτήρα μιας εξουσίας, που λέει εγώ κάνω κουμάντο και  ό,τι θέλω κάνω. Υπερβαίνει όλους τους κανόνες, της διαφάνειας, της ενημέρωσης των πολιτών κτλ» σχολίασε ο Γιάννης Κουτσούκος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, είπε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΙ ότι ο ίδιος ο γαλλικός τύπος απέδειξε ότι οι καταγγελίες του Γεωργιάδη ήταν ψευδείς, καθώς και ότι οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο πρωθυπουργός είτε ανακοινώνονται είτε όχι, είναι πρωτοβουλίες που παίρνει θεσμικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, όποιος κι αν είναι.

Εντωμεταξύ νωρίτερα το πρωί, οι κόντρες συνεχίστηκαν. Ο Δημήτρης Βέττας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, στον ΣΚΑΙ.

«Για ποιον λόγο θα πει ο πρωθυπουργός με ποιον ήταν στο αεροπλάνο; Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Αν θέλει ένας  πρωθυπουργός να συναντιέται και να ερευνά τις δυνατότητες που έχει η χώρα του σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση και να βρει χρήμα ή θα μας κατηγορούν ότι πηγαίνουμε σε τριτοκοσμικές χώρες. 

Το να κατηγορείται ένας πρωθυπουργός επειδή πάει σε μια πολυεθνική και συζητάει τη δυνατότητα φαρδιά πλατιά στον γαλλικό τύπο ότι η τάδε εταιρεία ψάχνει πολύ μεγάλες επενδύσεις στη χώρα και αυτό το κατακρίνει ο Μητσοτάκης! Αν έρθουν  πολύ μεγάλες επενδύσεις οι άνθρωποι που κατηγορούν τον Τσίπρα ότι πήγε και συνάντησε επιχειρηματίες θα τον κατακρίνουν επίσης» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.

Με τον Κωστή Χατζηδάκη να επισημαίνει: «Έλειπε δύο μέρες με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Γιατί το έκρυψε; Πήγε δύο μέρες στο Παρίσι. Λέει ο ίδιος -το πιστεύω- ότι πήγε για καλό σκοπό. Πες το. Τι φοβάσαι; Είναι αυτό που λένε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πας να συζητήσεις για το δημόσιο χρέος. Πού είναι ο οργανισμός διαχείρισης χρέους; Έχει επικεφαλής. Που είναι ο υπουργός Οικονομικών; Ο Καμμένος γιατί δεν τοποθετείται που τόσα χρόνια υιοθετούσε  διάφορες ιστορίες συνωμοσίας για τη Ρότσιλντ. Θέτουμε αυτά τα ερωτήματα και όποιος καλόπιστος ας σκεφτεί αν αυτά που λέμε είναι υπερβολές».

Τέλος, και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε και η ΝΔ, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Υπάρχουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα, πότε πήγε ο κ. Τσίπρας στο Παρίσι, με ποιόν πήγε γι’ αυτό έχουμε ζητήσει, και τον κατάλογο των επιβαινόντων στο αεροπλάνο, γιατί πήγε, χθες βγήκε κι έκανε δύο ανακοινώσεις, ότι είδε τη L’OREAL και είδε και τον τραπεζικό Οίκο. Και υπάρχουν και γι’ αυτό εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν το ξέραμε αυτό πριν γιατί ήταν μυστικό γιατί το μαθαίνουμε τώρα; Γιατί πήγε μόνος του, το ήξερε ο κ. Τσακαλώτος που είναι υπουργός των Οικονομικών;

Ρωτάμε πράγματα. Έχει υποχρέωση να απαντήσει στον ελληνικό λαό το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν είναι δικό του. Δεν  μπορεί να το παίρνει να πηγαίνει βόλτες. Πήγε εκεί ποιόν είδε γιατί τον  είδε, γιατί δεν το μάθαμε γιατί δεν ήταν μαζί του»

ΔΕΙΤΕ επίσης: 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top