Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις ευθύνες που έχει σ' αυτό το αδιέξοδο και επανέλαβε την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες.

«Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επαναφορά της απειλής της εξόδου από την Ευρωζώνη, η οποία εξέλιξη «θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη».

«Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη. Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν. Όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια» επισήμανε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας».

«Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση».

 «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού» τόνισε.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη για διεξαγωγή εκλογών, λέγοντας: «Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να  προχωρήσουν. Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας. Τώρα! Προτού να είναι πολύ αργά!».

Tags: