Τα παράπονά τους εξέφρασαν οι συνταξιούχοι στη σημερινή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και την ανησυχία τους για νέες μειώσεις των συντάξεων και τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει να αποκαλεί «13η σύνταξη» το βοήθημα του «μποναμά Τσίπρα».              

«Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση που είχαμε τον προηγούμενο μήνα. Του θέσαμε τα ζητήματα των συνταξιούχων και των προβλήματα που περνάμε όλοι μας, τα οποία έχουν χειροτερέψει την ζωή μας, έχουν τσακίσει τα δικαιώματά μας, απ' όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή και φυσικά με τους νόμους που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε μετά τη συνάντηση  ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ.

«Οι συντάξεις μας είναι προνοιακά βοηθήματα, η Υγεία είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά, οι κοινωνικές δαπάνες μας έχουν καταργηθεί και φυσικά τα παιδιά μας στην ίδια μοίρα, αφού έρχονται να τους αφαιρεθούν συλλογικές συμβάσεις κ.ά» είπε ο κ. Κουμπούρης.

Αναφέρθηκε ακόμα στη μεγάλη ανησυχία των συνταξιούχων, την οποία εξέφρασαν στον πρωθυπουργό «για παραπέρα μειώσεις στις συντάξεις» και πρόσθεσε ότι «παρ' ότι ο ίδιος μας είπε ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις, εμείς έχουμε μεγάλη ανησυχία, γιατί οι νόμοι που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, οι οποίοι προβλέπουν τις μειώσεις των συντάξεών μας, συνεχίζονται».

Ο  κ. Κουμπούρης, δήλωσε ακόμα ότι οι συνταξιούχοι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις, αφού οι νόμοι υπάρχουν, είναι ψηφισμένοι και η εφαρμογή τους γίνεται καθημερινά «και το βλέπουμε αυτό».

Επίσης ανέφερε, ότι  θα γίνει επαναϋπολογισμός (των συντάξεων) και όχι αναπλήρωση. «Ο επαναϋπολογισμός προϋποθέτει καινούργιες περικοπές στις καινούργιες κύριες συντάξεις και στους παλιότερους θα μπει ως προσωπική διαφορά, η οποία προσωπική διαφορά είναι ένα ζήτημα που αφού μπαίνει έτσι είναι “στον αέρα” και είναι στην λογική για παραπέρα περικοπή».

Ο κ. Κουμπούρης  δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι έθεσαν στον πρωθυπουργό το θέμα του εφάπαξ επιδόματος των Χριστουγέννων του 2016. «Είπαμε ότι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι δόθηκε 13η σύνταξη. Έδωσαν ένα επίδομα. Αυτό δόθηκε στους συνταξιούχους που δόθηκε, αλλά εμείς δεν πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή για να παίρνουμε επιδόματα. Πληρώσαμε για να έχουμε δικαιώματα και συντάξεις. Από την άποψη αυτή, εμείς βάλαμε το ζήτημα να μας δοθούν τα δώρα μας, κανονικά».

 

Tags: