Αχτσιόγλου: «Καταγράφουμε το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων»

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο υπερταμείο (ΕΦΚΑ) - Πρώτη ανάρτηση 15.20

Αχτσιόγλου: «Σήμερα καταγράφουμε το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων»

 

Έκδοση συντάξεων εντός 3μήνου υποσχέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, μία υπόσχεση βέβαια που ακούγεται για πολλοστή φορά από υπουργό Εργασίας

«Μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ από το τέλος του 2017 και μετά η απονομή της σύνταξης θα γίνεται εντός τριμήνου από την αίτηση» δήλωσε η υπουργός.  

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η υπουργός Εργασίας διαπίστωσε «μικρά αλλά σταθερά βήματα» για την καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης.

«Δεν εφησυχάζουμε με τη μικρή μείωση της αλλά σήμερα καταγράφουμε το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων» είπε μεταξύ άλλων. Παράλληλα σημείωσε ότι «η μείωση της ανεργίας είναι η πρώτη απάντηση στην καταστροφολογία» και τόνισε ότι «δεν μπορούμε ακόμη να πανηγυρίζουμε» καθώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σχετικά με τον νέο ασφαλιστικό φορέα, εμφανίστηκε αισιόδοξη σημειώνοντας πως «οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες». Όσον αφορά τους πόρους ενίσχυσης του ΕΦΚΑ, υποστήριξε πως πλέον, τα χρήματα από τα πρόστιμα για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, θα διατίθενται για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ακόμη, υπογράμμισε πως πραγματοποιούνται ήδη και θα ενταθούν στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία ώστε να μην χάνονται πλέον σημαντικοί πόροι από την κοινωνική ασφάλιση.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός  Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ θα γίνεται από οπουδήποτε.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω της ιστοσελίδας του φορέα και μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1155, οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερωθούν.

«Χρειαζόταν ένας νέος φορέας κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Το προηγούμενο σύστημα ήταν ένα σύστημα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικό. Ο ΕΦΚΑ είναι αναγκαιότητα και φορέας ανάπτυξης και των πολιτών και της κοινωνίας» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

O κ. Πετρόπουλος επιτέθηκε επίσης στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος ανήγγειλε ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των ασφαλιστικών εισφορών του νέου νόμου και κάλεσε το προεδρείο του να  αναρωτηθεί πού θα βρεθούν τα 63 εκ. ευρώ που είναι το έλλειμμα του ταμείου τους.    

 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο υπερταμείο (ΕΦΚΑ)

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης:   

 -Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν μέρος των ασφαλιστικών εισφορών τους και να μην κινδυνεύουν από πρόστιμα αρκεί να προχωρούν σε συμψηφισμό την επόμενη ασφαλιστική περίοδο.

-Οι εισφορές θα καταβάλλονται σε μηνιαία βάση. Για να υπολογιστεί η μηνιαία βάση εισοδήματος θα πρέπει να διαιρεθεί το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2015 δια 12 -που είναι οι μήνες.

-Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά . Η ιστοσελίδα με όλες τις πληροφορίες: efka.gov.gr

-Ο τετραψήφιος αριθμός ενημέρωσης των ασφαλισμένων 1555 θα λειτουργεί 8 το πρωί με 4 το απόγευμα

 Η ηγεσία του υπουργείου προανήγγειλε ότι θα εκδώσει την πολυαναμενόμενη εγκύκλιο για το καθεστώς που θα ισχύσει για τα μπλοκάκια μέσα στην εβδομάδα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top