Κικίλιας: «Ο κ. Τσακαλώτος αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δις ευρώ το χρόνο και μετά το 2018»

«Υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Κικίλιας: «Ο κ. Τσακαλώτος αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δις ευρώ το χρόνο και μετά το 2018»

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας:

«Ο κ. Τσακαλώτος αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δις ευρώ το χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού “κόφτη”. Δεσμεύει έτσι τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας με βαριές επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες  για πολλά πολλά χρόνια.

Ο “κόφτης” των κ. Τσίπρα - Τσακαλώτου, δεν είναι προληπτικός και αόριστος όπως δήλωναν. Είναι συγκεκριμένος, 3,5 δις ευρώ μέτρα κάθε χρόνο. Είναι στοχευμένος, δηλαδή αφορά υποχρεωτικά μισθούς και συντάξεις. Είναι αυτόματος, καθώς δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής.Και, βέβαια, είναι μόνιμος, καθώς συνεχίζεται και μετά το Μνημόνιο Τσίπρα το 2018.

Όλα αυτά, που ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να κρύψει, συνοδεύονται από μια βαρύτατη υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού και μια δραματική αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου έτους. Αυτό είναι το τίμημα της παραμονής τους, πάση θυσία στην εξουσία».

Και καταλήγει ο κ. Κικίλιας, στη δήλωσή του: «Υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσακαλώτος: Συζητάμε την επέκταση του κόφτη και για μετά το 2018!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top