Παππάς: «Η ΝΔ έχει δεσμούς αίματος με το κόμμα του Σόιμπλε»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, το έκτακτο βοήθημα και το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο Νίκος Παππάς απέκλεισε το σενάριο των εκλογών πριν το 2019, εξήρε την απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση βοηθήματος και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αφού επισήμανε τον «αντιπολιτευόμενο χαρακτήρα που πρέπει να έχει ο Τύπος», πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «έχουμε μια δομική μεταβολή» και εξήγησε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί και υπεραπέδωσε. Τους καρπούς αυτής της υπεραπόδοσης, αυτή η κυβέρνηση στέλνει ένα καθαρό μήνυμα για το που αξιολογεί και που πιστεύει ότι πρέπει να διοχετευθούν. Τα λεφτά από το έκτακτο βοήθημα θα καλύψουν βασικές ανάγκες», σημειώνοντας ότι το επίδομα θα είναι «ανακουφιστικό» για τους συνταξιούχους.

Ερωτηθείς, για το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη και ότι εκλαμβάνουν το βοήθημα ως «ψίχουλα» σε σχέση με τα όσα έχουν χάσει στις συντάξεις τους αλλά και το ότι οι συνταξιούχοι έκαναν διαδήλωση έξω από τη Βουλή την ώρα που ψηφιζόταν το έκτακτο βοήθημα, ο κ.Παππάς απάντησε: «Η διαμαρτυρία και η διαδήλωση είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία. Εμείς πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη μερίδα των συνταξιούχων το αξιολογεί ως θετικό».

«Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές... Εκλογές θα γίνουν το 2019 και τότε θα είναι πάρα πολύ απτά τα αποτελέσματα στην κοινωνία» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και απέδωσε τα σενάρια στις επιδιώξεις της αντιπολίτευσης. «Εκλογές φαντασιώνεται ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επαναφέρει το αίτημα κάθε τόσο για να τιθασεύσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα του έκτακτου βοηθήματος.

«Το τελευταίο αποκούμπι του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας ξέρετε ποιος είναι;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει δεσμούς αίματος με το κόμμα του κ. Σόιμπλε και δεσμούς πολιτικοδημοσιογραφικής αιμομιξίας με συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα τα οποία και την έσυραν, μαζί με τα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό, στην αλλοπρόσαλλη στάση που είχε κατά την ψήφιση του επιδόματος».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως υπήρξε τηλεφωνική επαφή του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σόιμπλε με αφορμή το θέμα της χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Παππάς απάντησε:

«Μα νομίζω αυτό είναι προφανές. Όπως επίσης γνωστό είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αποκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ανήθικο. Δεν ξέρω αν αυτή είναι μία εθνικά υπεύθυνη στάση. Είναι ανηθικότητα, την υπεραπόδοση των εσόδων να την κατευθύνουμε εκεί που εμείς αξιολογούμε ότι υπάρχει ανάγκη να κατευθυνθεί; Ποιο είναι το ανήθικο; Να ασκούμε ενεργή διπλωματία με αποτέλεσμα: Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινοι, Κομισιόν αυτή τη στιγμή να υποστηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση και να έχει μείνει μόνη της η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας να φωνάζει ότι εκτροχιάζεται το πρόγραμμα; Αυτό είναι το ανήθικο; Αυτή είναι η εθνικά υπεύθυνη στάση και θα σας έλεγα και αποτελεσματική».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και προς το συμφέρον των ελληνικών θέσεων και απέκλεισε το σενάρια περί δημοψηφίσματος.

Ανέφερε πως ο κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ βρίσκονται στην ίδια γραμμή, ενώ ερωτηθείς εάν η κ. Μέρκελ είπε στον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντησή τους, ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν θα προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «λιγοστεύουν όλο και περισσότερο όσοι υποστήριζαν ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει το ελληνικό πρόγραμμα», ωστόσο επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση δέχτηκε την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όχι γιατί το επιθυμούσε η ίδια, αλλά επειδή το ζητούσαν άλλοι εταίροι. Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ οφείλει να απαντήσει αν επιθυμεί την παρουσία του».

 

Τέλος, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει με τις πολιτικές της, ως προτεραιότητα να βοηθήσει όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και αυτό φαίνεται αφού πέτυχε να απαλλάξει τους πολίτες από τα 20 δις με τα οποία είχε δεσμευθεί η ΝΔ. Υπενθύμισε τη ρύθμιση των 100 δόσεων, την πρόσβαση στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τόνισε ακόμη ότι έχει αρχίσει και μειώνεται σημαντικά η ανεργία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top