Μείωση 50% στα πρόστιμα του ΚΟΚ με απόφαση Τόσκα

Αντιδράσεις από τους οδηγούς, μιας που η χώρα μας διατηρεί αρνητική πρωτιά στους θανάτους από τροχαία

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη,   να μειώσει στο μισό  τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Kυκλοφορίας. Ειδικοί σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο είναι εγκληματικό.

Με την χώρα μας να διατηρεί αρνητική πρωτιά στους θανάτους από τροχαία, η μείωση των χρηματικών προστίμων στο μισό, δημιουργεί  αντιδράσεις στους οδηγούς.

«Να μην κάνουν καμία μείωση, σε τίποτα. Το κόκκινο είναι πάρα πολύ σοβαρό» υποστηρίζει οδηγός.

Για παράδειγμα, σήμερα το πρόστιμο για τις ζώνες ασφαλείας ή η μη χρήση κράνους στους δικυκλιστές  είναι στα 300 ευρώ. Με τη νέα ρύθμιση μειώνεται στα 150, και αν ισχύσει η περίοδος χάριτος των 10 ημερών,  φτάνει  στα 75 ευρώ.

Αναλυτικά:

Μη Χρήση Ζώνης  ασφαλείας - επιβάτη - οδηγό : 300  ΕΥΡΩ

Οδήγηση χωρίς κράνος: 300 ευρώ

Νέα ρύθμιση: 150 ευρώ

Έγκαιρη πληρωμή: 75 ευρώ

Η Παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας  τιμωρείται με 700 ευρώ, όπως και το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα, παραβάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές, μπορούν να μειωθούν στα 175 ευρώ, αν πληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο.

50%  «ΠΡΟΣΦΟΡΑ»  στα πρόστιμα του ΚΟΚ

Παραβίαση STOP: 700 Ευρώ

Αντικανονικό προσπέρασμα, μη χρήση φλας: 700 ευρώ

Με τη νέα ρύθμιση:  175 ευρώ

Οι μειώσεις  όπως εξήγησε ο Νίκος Τόσκας,  θα γίνουν, καθώς είναι υψηλά τα πρόστιμα,  και λόγω της κρίσης, οι παραβάτες δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν. Μόνο δυο από το σύνολο του ΚΟΚ δεν  θα αλλάξουν σύμφωνα με τον  Αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης.

«Ήδη υπάρχει πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης»

Πολλοί οδηγοί πάντως  βρίσκουν θετική την  πρόθεση του υπουργείου.

Μια από τις πιο συνηθισμένες παραβάσεις  των Ελλήνων οδηγών είναι η χρήση κινητού. Σήμερα το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Με την μείωση στο μισό και την ευνοϊκή ρύθμιση των δέκα ημερών, μπορεί να πέσει μόλις στα 25 ευρώ. Μικρό το κακό…αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε τραγωδία!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top