Την αναστολή της έκδοσης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» προαναγγέλλει  μέσω του  πρωτοσέλιδου  άρθρου (editorial)  του «Βήματος της Κυριακής» που κυκλοφορεί αύριο,  ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.       

«”Το Βήµα”  και “Τα Νέα”  αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ηµερών την έκδοσή τους για οικονοµικούς λόγους. Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσµεύσουν – και δέσµευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισµού» αναφέρει το άρθρο, το οποίο έχει την υπογραφή «Το Βήμα».      

Όπως αναφέρεται επίσης στο άρθρο,  «ουσιαστικά ο Οργανισµός στερείται κάθε διαθέσιµου πόρου µε αποτέλεσµα να µη δύναται να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφηµερίδων του, ούτε βεβαίως να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων µέσων που διαθέτει», ενώ χαρακτηρίζεται «δυστύχημα» ότι «οι τράπεζες αδιαφόρησαν για την τύχη των 500 και πλέον εργαζοµένων, οι οποίοι απλήρωτοι επί µήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειµένου να διασώσουν τις εκδόσεις και τα άλλα Μέσα του Οργανισµού».

Παράλληλα ασκείται κριτική στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωµατική αντιπολίτευση, ότι «υποκριτικά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τη διάσωση των εφηµερίδων» και ότι «στην πραγµατικότητα οι δύο εφηµερίδες, που εκδίδονται από τη δεκαετία του ’20, φιµώνονται!».

Καταλήγει το άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα:    

«Οι εργαζόµενοι, όλοι όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αξίες της ακηδεµόνευτης δηµοσιογραφίας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, παρά τις αντιξοότητες, τον αγώνα για τη διάσωση του Οργανισµού, των ιστορικών εφηµερίδων και των άλλων εκδόσεών του.Αυτή είναι η υπόσχεσή µας σε όλους εσάς που µείνατε µαζί µας τόσα χρόνια». 

Tags: