«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι πωλήσεις καλλυντικών στη Σαουδική Αραβία

Οι γυναίκες αν και έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους, διαλέγουν πολύ έντονο μακιγιάζ

Στη Σαουδική Αραβία όπου η γυναίκα είναι υποχρεωμένη να καλύπτει το κεφάλι και το πρόσωπό της, θα φανεί παράδοξο, αλλά μία από τις πλέον ανθηρές επιχειρήσεις είναι πλέον αυτή των καλλυντικών.

Μάλιστα όπως εξηγούν στο Associated Press, σε πολλές περιπτώσεις διαλέγουν ιδιαιτέρως έντονο μακιγιάζ ώστε να διακρίνεται κατά τις εξόδους τους μέσα από τη μαύρη αμπάγια που καλύπτει το κεφάλι τους.

Η τελευταία λέξη της μόδας στα καλλυντικά στη Σαουδική Αραβία είναι η αλυσίδα Fenty Beauty της Ριάνα που άνοιξε κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες.

Το σημαντικό για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας είναι ότι τώρα για πρώτη φορά τους επετράπη να κάνουν τις αγορές αυτές μόνες, χωρίς τη συνοδεία άνδρα ο οποίος μάλιστα ήταν και ο δοκιμαστής.

Για να γίνει αυτή, η τεράστια μεταρρύθμιση για τη Σαουδική Αραβία κατόπιν εντολών του διαδόχου του θρόνου και ισχυρού άνδρα Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, η θρησκευτική αστυνομία δεν περιπολεί πλέον στα μεγάλα πολυκαταστήματα ψάχνοντας να τιμωρήσει γυναίκες που βάφουν τα νύχια τους ή φαίνονται τα πρόσωπά τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top