Aυτοί είναι οι ήρωες του μακελειού στο Λύκειο της Φλόριντα – Καθηγητές θυσιάστηκαν για τους μαθητές τους

Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες απαγγέλθηκαν στον 19χρονο δράστη της επίθεσης

Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση απήγγειλαν οι αρχές στον 19χρονο μακελάρη της Φλόριντας  Nikolas Cruz, ο οποίος φέρεται να διέπραξε μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις που εκτυλίχθηκαν ποτέ σε αμερικανικό σχολείο, αναφέρεται σε ένα δικαστικό έγγραφο.

Αφού αποβλήθηκε από το Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, για πειθαρχικούς λόγους, ο  Nikolas Cruz επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι. Άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τραυμάτισε πολλούς άλλους.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

 

Ο 35χρονος καθηγητής Γεωγραφίας, Scott Beigel, ήταν ένας από τους ηρωικούς καθηγητές που έβαλαν το κορμί τους «ασπίδα» προκειμένου να σώσουν τους μαθητές από το μένος του δράστη.

Όπως περιέγραψε η μαθήτρια Kelsey Friend, ο 35χρονος καθηγητής την άφησε να μπει μαζί με άλλους μαθητές στην αίθουσα και να κρυφτούν. Δυστυχώς όμως εκείνος δεν πρόλαβε να καλυφθεί καθώς την ώρα που πήγε να ξανακλειδώσει την πόρτα, ο δράστης τον πυροβόλησε.

«Είμαι ζωντανή σήμερα εξαιτίας του. Σας ευχαριστώ που φέρατε αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή» είπε η νεαρή μαθήτρια στην οικογένειά του.

Τη ζωή του για τους μαθητές του θυσίασε και ο βοηθός προπονητή στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, Douglas Eagles.

Ο Eagles, την ώρα της επίθεσης πήδηξε μεταξύ μιας μαθήτριας και του 19χρονου δράστη, σπρώχνοντάς την σε μια πόρτα για την ασφάλειά της. Δυστυχώς όμως, οι σφαίρες του Nikolas Cruz διαπέρασαν το κορμί του και σκοτώθηκε.

Ο τρίτος καθηγητής που έχασε τη ζωή του, ήταν ο 49χρονος Chris Nixon, διευθυντής του αθλητικού τομέα στο Λύκειο. Και εκείνος χρησιμοποίησε το σώμα του ως ασπίδα για να σώσει τους μαθητές του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top