Νεκρή η «Λευκή Χήρα» του ISIS – Σκοτώθηκε με το 12χρονο γιο της στη Συρία

Είχε ασπαστεί το Ισλάμ και πολεμούσε στο πλευρό των τζιχαντιστών - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; 13-10-17 21:33

Νεκρή είναι σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun η «Λευκή Χήρα» του ISIS, η οποία στρατολογούσε μέσω διαδικτύου μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και σκοτώθηκε μαζί με τον 12χρονο γιο της στη Συρία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Βρετανίδα Σάλι Τζόουνς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής από μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Η «Λευκή Χήρα», καταγόταν από τη νότια Αγγλία και είχε ασπαστεί το Ισλάμ, ενώ ο σύζυγός της, Τζουνάιντ Χουσάινς ήταν μαχητής του ISIS, ο οποίος είχε σκοτωθεί το 2015.

Επικαλούμενη πηγές από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, η Sun αναφέρει ότι η Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ στην προσπάθειά της να διαφύγει από τη Ράκκα.

Ωστόσο, αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών τόνισε ότι δεν είναι 100% σίγουρο ότι η Τζόουνς είναι νεκρή, καθώς δεν μπορούν να συλλέξουν δείγματα DNA.

Πριν ασπαστεί το Ισλάμ, η «Λευκή Χήρα» του ISIS ήταν τραγουδίστρια σε πανκ μπάντα και για πολλά χρόνια κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων.

Εκτιμάται μάλιστα ότι έφυγε από το σπίτι της στο Κεντ το 2013, ταξίδεψε στη Συρία κι εκεί παντρεύτηκε τον Χουσάιν, τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου.

Η ίδια είχε αναλάβει το ρόλο του καθοδηγητή που στρατολογούσε μαχητές μέσω διαδικτύου και αναρτούσε προπαγανδιστικό υλικό στα social media. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top