Τελεσίγραφο Ραχόι στον Πουτζδεμόν: «Έχεις πέντε ημέρες να επιβεβαιώσεις αν κήρυξες την ανεξαρτησία της Καταλονίας»

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός απορρίπτει οποιαδήποτε πρόταση διαμεσολάβησης για την επίλυση της κρίσης /Νέα ενημέρωση 23:12

Τελεσίγραφο έστειλε ο Μαριάνο Ραχόι στον Κάρλες Πουτζδεμόν, λέγοντας του πως έχει προθεσμία μόλις πέντε ημερών προκειμένου να επιβεβαιώσει αν κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας ή όχι.

Έτσι έως την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, θα πρέπει να έχει «απαντήσει» επίσημα, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Αν ο Πουτζδεμόν επιβεβαιώσει ότι κήρυξε ανεξαρτησία, θα έχει στη διάθεσή του άλλες τρεις ημέρες για να «επανορθώσει». Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 155 του Συντάγματος που επιτρέπει στην κεντρική κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταλονία: Η ανεξαρτησία, οι απειλές για άρση της αυτονομίας και το μέλλον της Ισπανίας

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ

Ο Μαρίανο Ραχόι απέρριψε σήμερα πολυάριθμες προτάσεις διαμεσολάβησης για την επίλυση της κρίσης με τους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στην παρούσα φάση.

«Δεν υπάρχει καμία δυνατή διαμεσολάβηση μεταξύ της δημοκρατικής νομιμότητας, της απείθειας και της παρανομίας», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων, μια μέρα μετά την υπογραφή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας με τους Καταλανούς αυτονομιστές. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top