Ερντογάν: «Και προκαταβολή δόθηκε στη Ρωσία για τους S400»

Ο Τούρκος Πρόεδρος τα έβαλε πάλι με τη Γερμανία λέγοντας πως έχει πρόβλημα με τη στάση της - Πρώτη ανάρτηση: 12-09-2017 15:58

Ότι έχει δώσει προκαταβολή στη Ρωσία για τους πυραύλους S400 δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του εν πτήσει καθοδόν προς το Καζακιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αποφασισμένοι για αυτό το θέμα.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να συζητά τις ανεξάρτητες αρχές ή ανεξάρτητες αποφάσεις της Τουρκίας για την αμυντική της βιομηχανία ή την άμυνά της», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως είπε στο παρελθόν η Τουρκία δεν μπορούσε να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τελικά η ίδια η Τουρκία άρχισε να παράγει τα δικά της μόνη της. 

Αναφερόμενος στη Γερμανία, ο Ερντογάν είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον γερμανικό λαό, αλλά με την στάση των γερμανών αξιωματούχων.

Τονίζοντας ότι τρία εκατομμύρια ομοεθνείς του ζουν εκεί, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε:

 

«Το πρόβλημα πηγάζει από τη Γερμανία με τους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης και τη λανθασμένη στάση τους. Πρέπει να τερματιστεί η λάθος στάση. Είδαμε τί έκαναν την περίοδο του δημοψηφίσματος. Στην περίπτωση που συνεχίσουν τις επιθέσεις ασφαλώς ως Τουρκική Δημοκρατία δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από την αξιοπρέπειά μας. Δεν μπορούμε να αντικρίζουμε κανονικά το γεγονός ότι η Γερμανία έχει μετατραπεί σε μια χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό λαό. Είμαστε μόνο ενοχλημένοι λόγω της λάθος συμπεριφοράς των αξιωματούχων της Γερμανίας. Ναι είναι σε προεκλογική περίοδο, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει και πολύ ποιος θα κερδίσει τις εκλογές. Αυτό είναι θέμα της Γερμανίας της ίδιας», ανέφερε. 

Tης Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top