Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πουέρτο Ρίκο - Ο τροπικός κυκλώνας Ίρμα πλησιάζει με άγριες διαθέσεις

Συναγερμός και στις Μικρές Αντίλλες

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πουέρτο Ρίκο και τις Μικρές Αντίλλες, καθώς ο τροπικός κυκλώνας Ίρμα ενισχύεται. 

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρντο Ροσελό κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί και ζήτησε να κινητοποιηθεί η Εθνοφρουρά, εν αναμονή της άφιξης του κυκλώνα, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος και έχει ήδη αναβαθμιστεί στην κατηγορία 3 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

"Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο, εγκρίθηκαν 15.000.000 δολάρια", για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, ανακοίνωσε ο Ροσελό.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η Ίρμα θα ενισχυθεί περαιτέρω τη νύχτα της Τρίτης και θα πλήξει το νησί την Τετάρτη. Για να βοηθήσει τους πολίτες να προετοιμαστούν, η τοπική κυβέρνηση διέταξε να "παγώσουν" οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως των τροφίμων, του νερού, των φαρμάκων, των γεννητριών και των μπαταριών.

Σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού έχει τεθεί και το γαλλικό νησί της Γουαδελούπης, καθώς η Ίρμα πλησιάζει στις Μικρές Αντίλλες. Το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) το καιρικό φαινόμενο απείχε περίπου 876 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος αυτό και από αύριο Τρίτη αναμένεται να κινηθεί προς τα βορειοδυτικά.

Εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 4 και θα περάσει πολύ κοντά από τα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου. 

Στη συνέχεια υπάρχει η πιθανότητα η Ίρμα να κινηθεί προς την Κούβα και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ που πριν από περίπου 10 ημέρες επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Δείτε επίσης:  «Πλημμύρα» τα παράπονα του κόσμου στο Τέξας

Δείτε επίσης: Συναγερμός στις ΗΠΑ: Στις φλόγες εργοστάσιο χημικών μετά την καταιγίδα Χάρβεϊ

Δείτε επίσης: Τουλάχιστον 44 οι νεκροί από τον Χάρβεϊ - Φόβοι για την υγεία των κατοίκων του Τέξας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top