Επέστρεψε ο τρόμος! Κι άλλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Καταλονία- Νεκροί οι 5 δράστες

Στο "πόδι" ξανά η Ευρώπη- Πρώτη Ανάρτηση 18-08-2017 08:29

Λίγες μόνο ώρες μετά την αιματηρή επίθεση με 13 νεκρούς και τους 100 τραυματίες στην Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε νέα τρομοκρατική επίθεση, στην πόλη Καμπρίλς, λίγο πιο έξω από τη Βαρκελώνη.

Τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η επίθεση αυτή έγινε σε τουριστικό θέρετρο. Αυτοκίνητο με 5 άντρες όρμησε στον παραλιακό δρόμο της Καμπρίλς, τραυματίζοντας 6 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 2 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση!

Η αστυνομία επενέβη άμεσα. Οι 4 από τους 5 δράστες έπεσαν νεκροί, με τον τελευταίο να υποκύπτει στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα. Τραυματίας είναι κι ένας αστυνομικός.

Η καταλανική αστυνομία προειδοποίησε, μέσω του Twitter της, ότι μια ομάδα πυροτεχνουργών θα προχωρήσει σε αρκετές ελεγχόμενες εκρήξεις στην πόλη, καθώς και οι 5 δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά. Ζητά, ακόμα, από τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι και στα σπίτια τους. Τόνισε, επίσης, ότι απετράπη μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, καθώς και οι 5 δράστες που εξολοθρεύτηκαν φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά. 

Λίγο αργότερα, ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόν, δήλωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό RAC1 ότι τελικά ο ζώνες με τα εκρηκτικά ήταν ψεύτικες. 

Το αυτοκίνητο της επίθεσης στο Καμπρίλς

Οι 2 επιθέσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, συνδέονται, δεν είναι γνωστό, όμως, ακόμα αν ο οδηγός του βαν στη Βαρκελώνη, που διέφυγε, είναι ένας από τους 5 δράστες που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, κάνένας από τους 2 άντρες που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη δεν ήταν ο οδηγός του λευκού βαν. 

Η εφημερίδα El Pais δημοσίευσε ένα βίντεο ντοκουμέντο, τραβηγμένο από πολίτες, λίγα μόλις λεπτά αφού οι τρομοκράτες του Καμπρίλς έπεσαν νεκροί από τα αστυνομικά πυρά. 

Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται αδιάκοπα, με όλη την Ευρώπη να είναι ξανά στο «πόδι». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top