Στα άκρα ο διπλωματικός πόλεμος Γερμανίας-Τουρκίας

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Η Γερμανία βγάζει τα...διπλωματικά όπλα από τη φαρέτρα της και χτυπά την Τουρκία εκεί που την πονά, τουρισμό, εμπόριο, διακρατικές σχέσεις και συνεργασίες. Αμέτοχος δεν έμεινε ούτε ο σκληροπυρηνικός  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά και την απαγόρευση από τους Τούρκους της επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη νατοϊκή αεροπορική βάση του Ικονίου.

«Εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει αυτά τα παιχνιδάκια -όπως και με την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Ικονίου-  θα πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι ταξιδεύουν στην Τουρκία αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τον κίνδυνο, να πούμε ότι δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε τίποτα πλέον».

Ο Ερντογάν δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει την οργή του. Είναι όλα ψέματα βροντοφωνάζει από την Κωνσταντινούπολη αναφορικά με τη διαρροή ότι δόθηκε λίστα με γερμανικές εταιρείες, προσκείμενες φιλικά στον Γκιουλέν. «Δεν υπάρχει έρευνα για καμιά γερμανική εταιρεία. Όλα είναι ψέματα. Από εδώ θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τους Γερμανούς φίλους μας και όλο τον κόσμο. Δεν φτάνει κανενός η δύναμη να αμαυρώσει την Τουρκία».

Ο Τσαβούσογλου οξύνει κι άλλο τα πνεύματα, κατηγορώντας ευθέως τη Γερμανία ότι δίνει καταφύγιο σε τρομοκράτες. «Η οργάνωση ΡΚΚ και FETO (Γκιουλέν) είναι στριμωγμένες επειδή μπήκαμε στις σπηλιές τους και δεν τους αφήνουμε. Και μέσα και έξω. Ωστόσο η κύρια χώρα στην οποία έχουν βρει καταφύγιο αυτές οι δύο οργανώσεις δυστυχώς είναι η χώρα που γνωρίζουμε ως σύμμαχος και φίλη, η Γερμανία».

Τώρα η Γερμανία επανεξετάζει τα προγράμματα εξαγωγής όπλων στην Άγκυρα και η υπουργός Οικονομίας προειδοποιεί τις γερμανικές εταιρίες να μην επενδύουν στην Τουρκία. Άρον άρον έσπευσαν  ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομίας να καθησυχάσουν τους επενδυτές και να ρίξουν τους τόνους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζωπυρώνεται ο "πόλεμος" Γερμανίας-Τουρκίας! "Δεν δεχόμαστε απειλές" λέει ο Τσαβούσογλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top