Ένα νέο σκάνδαλο σκιάζει την Καθολική Εκκλησία μετά από τη σύλληψη του τρίτου τη τάξει στο Βατικανό, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας, προχώρησαν στη σύλληψη του επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, Τζορτζ Πελ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική βία κατά συρροή.

«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων. Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας της Βικτόρια, Σέιν Πάτον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα αν και δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης ανάμεσα στο Βατικανό και την Αυστραλία, ο καρδινάλιος Πελ διατάχθηκε να ταξιδέψει στην Αυστραλία, όπου και θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο Πελ αρνείται όλες τις κατηγορίες. Σε ανακοίνωσε δε που εκδόθηκε στις 04:30 τα ξημερώματα αναφέρει ότι θα μεταβεί στην Αυστραλία για να καθαρίσει το όνομά του.

«Αν και είναι ξημερώματα στη Ρώμη ο Καρδινάλιος Πελ ενημερώθηκε για την απόφαση και τις ενέργειες της αστυνομίας και αρνείται ξανά όλες τις κατηγορίες. Ο Καρδινάλιος Πελ θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Αυστραλία για να "καθαρίσει" το όνομά του ακολουθώντας τις οδηγίες και την έγκριση των γιατρών του», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο 76χρονος καρδινάλιος Πελ ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης και από το 2014 ζει στο Βατικανό.

Είναι ο τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού και έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον Πάπα Φραγκίσκο, όσο και με τον προκάτοχό του Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος παραιτήθηκε το 2013 επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο Πελ διώκεται για σεξουαλικές επιθέσεις στο πλαίσιο ερευνών ενός ακόμα σκανδάλου που πλήττει την Καθολική Εκκλησία, το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν μιλούσε.

Μέχρι στιγμής ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει κάνει καμία δήλωση.
 

Tags: