ΧΑΟΣ στο Τορίνο: Πάνω από 1.000 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στην κεντρική πλατεία! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Έτρεχαν να σωθούν επειδή νόμιζαν πως δέχονταν επίθεση- Πρώτη Ανάρτηση 04-06-2017 12:40

Σκηνές απόλυτου πανικού εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, όπου περίπου 30.000 φίλαθλοι παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνη τον αγώνα Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τραυματίστηκαν σχεδόν 1.000 άνθρωποι.

Ξαφνικά, ακούστηκε ένας ήχος σαν κροτίδα, που έδωσε την εντύπωση ότι γινόταν τρομοκρατική επίθεση. Τις πρώτες στιγμές αμηχανίας διαδέχτηκε ο τρόμος, καθώς το πλήθος έτρεχε δεξιά-αριστερά, για να σωθεί.

Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων ένα αγοράκι που φέρει τραύματα στο κρανίο και στο θώρακα.

Η εφημερίδα Repubblica αναφέρει ότι το συγκλονιστικό περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα σκληρές εικόνες, με φιλάθλους να ποδοπατούν ο ένας τον άλλο, μπορεί να οφείλεται στην κατάρρευση κιγκλιδώματος μίας σκάλας που οδηγούσε σε υπόγειο πάρκινγκ, στο κέντρο της πλατείας, λίγο μετά το τρίτο γκολ της Ρεάλ.

«Η αιτία του συμβάντος είναι ο πανικός. Θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε πώς ακριβώς δημιουργήθηκε», δήλωσε ο νομάρχης του Τορίνο, ο Ρενάτο Σακόνε. 

Τη στιγμή του χάους, στο σημείο βρίσκονταν τρεις Έλληνες γιατροί, οι οποίοι πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Εργάζονται στην Ελβετία και ταξίδεψαν στο Τορίνο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ένας από αυτούς, ο Άγγελος Νίκας, περιγράφει στο Star σκηνές που θυμίζουν πραγματικά αιματηρό χτύπημα.

"Ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στα παράθυρα, πανικός, μας ζήτησαν να εκκενώσουμε τα εστιατόρια γιατί υπήρχε κάποια βόμβα που εξερράγη. Βγαίνοντας στο δρόμο, είδαμε τον κόσμο να τρέχει, υπήρχαν παντού απλωμένοι τραυματίες, ασθενοφόρα, περιπολικά, κάποια οχήματα του στρατού, φορτώνανε τους τραυματίες σαν τσουβάλια σε πορτ μπαγκάζ περιπολικών για να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία".

ΔΕΙΤΕ το φωτορεπορτάζ: 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top