EΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Μακρόν με 23,8%-Λεπέν με 21,4% πάνε στον β΄γύρο των γαλλικών εκλογών

Όλη η Ευρώπη τάσσεται στο πλευρό του

Η Γαλλία μίλησε: Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν περνάνε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα γίνει στις 7 Μαΐου.

Ο κεντρώος υποψήφιος και η υποψήφια της ακροδεξιάς, θα κονταροχτυπηθούν για την προεδρία της Γαλλίας, με την αναμέτρηση να είναι θρίλερ, καθώς σε περίπτως που βγει πρώτη η Λε Πεν, τα πάντα στην Γαλλία και εν συνεχεία στην Ευρώπη αναμένεται να αλλάξουν.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟΝ Α΄ΓΥΡΟ:

Σύμφωνα με το 100% των καταμετρημένων ψήφων, πρώτος βγήκε ο Μακρόν και δεύτερη ακολουθεί η Λε Πεν με σχετικά μικρή διαφορά. Ακολουθούν ο Φιγιόν, ο Μελανσόν και τελευταίος έρχεται ο Αμόν.

·  Μακρόν: 23,86%

·  Λεπέν: 21,43%

·  Φιγιόν! 19,94

·  Μελανσόν: 19,62%

·  Αμόν: 6,35%

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΣΟΝ-ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ

Με το φάντασμα της άκρας δεξιάς να πλανάται πιο απειλητικά από ποτέ πάνω από την Ευρώπη, όλη η Ε.Ε αλλά και οι υποψήφιοι που απέτυχαν, τάσσονται στο πλευρό του Εμμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας ανοιχτά πως θα τον ψηφίσουν, και καλώντας τους υπόλοιπους Γάλλους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΛΕ ΠΕΝ

ΜΑΚΡΟΝ: «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ»

Ο 39χρονος Μακρόν που πολλοί λένε πως θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, υπηρέτησε στην κυβέρνηση Ολάντ ως Υπουργός Οικονομίας.

Πρώην τραπεζίτης, ο Μακρόν βλέποντας τον Ολάντ να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις, ανεξαρτητοποιήθηκε και τα κατάφερε.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη είπε:

«Πρέπει να ενώσω περισσότερο τους Γάλλους, να συμφιλιώσω τη Γαλλία για να κερδίσω σε 15 μέρες και να είμαι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Έχω μεγάλη ευθύνη, η οποία απομακρύνθηκε από τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Θέλω να μιλήσω σε όλους τους Γάλλους, θέλω να γίνω ο δικός σας πρόεδρος. Ο πρόεδρος όλου του λαού, ο πρόεδρος των πατριωτών ενάντια στην απειλή των εθνικιστών. Πρόεδρος που θα προστατεύει, ένας πρόεδρος που θα βοηθά τους ευάλωτους. Έχω ανάγκη την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας».

ΜΑΡΙΝ ΛΕ ΠΕΝ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥ Β΄ΓΕΝΙΑΣ

Η ακροδεξιά υποψήφια που όσο και να προσπαθεί είναι δύσκολο να αποβάλλει την ρετσινιά της «εθνικίστριας»,  πανηγύρισε την νίκη της με την χαρά στο στρατόπεδό της να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα, κάλεσε τους ψηφοφόρους της να επιλέξουν τη Γαλλία των εθνικών συνόρων και να αλλάξουν τα πάντα με την επιλογή τους:

«Ώρα να ελευθερώσουμε τους Γάλλους πατριώτες. Είμαι η υποψήφια του λαού. Καλώ τους Γάλλους πατριώτες, όποια καταγωγή κι αν έχουν (σ.σ. άνοιγμα και στους Γάλλους δεύτερης γενιάς) να βγουν από τα καταφύγιά τους, να μας δείξουν το μέλλον, να υπερασπιστούμε το μέλλον της χώρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top