Καθηγητής Αγγλικών, μποντιμπιλντεράς και πατέρας τριών παιδιών ο δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο

Ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ γέμισε με αίμα την βρετανική πρωτεύουσα-Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα-Πρώτη ανάρτηση:23-03-2017 17:40

Μετά το θρίλερ σχετικά με την ταυτότητα του δράστη που γέμισε με αίμα το Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ ήταν πίσω από την επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο δράστης ήταν 52 ετών, γεννημένος στο Κεντ και οι Αρχές εκτιμούν ότι το τελευταίο διάστημα ζούσε στα δυτικά Μίντλαντς.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Daily Mail, έδρασε σαν «μοναχικός λύκος». Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Δίδασκε Αγγλικά, έκανε bodybuilding και ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό, σύμφωνα με το SkyNews .

Οι αρχές πιστεύουν σύμφωνα με την Daily Mail ότι ο δράστης ζούσε στην περιοχή Winson Green του Birmingham, όπου οι γείτονες ισχυρίζονται ότι ο Μασούντ ζούσε εκεί με μια γυναίκα και ένα νεαρό παιδί .

Όπως είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή, πρόκειται για έναν άνδρα που οι αρχές είχαν ερευνήσει πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, όπως η ίδια τόνισε, ο δράστης δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές το πρόσφατο διάστημα.

Ο Χαλίντ Μασούντ είχε καταδικαστεί για επιθέσεις -ανάμεσά τους για βαριά σωματική βλάβη-, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης. Η πρώτη του καταδίκη χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 1983, ενώ η τελευταία από τον Δεκέμβριο του 2003 και αφορά κατοχή μαχαιριού.

Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατικά αδικήματα, ενώ η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι δεν είχε γνώση της πρόθεσής του να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, ο δράστης της επίθεσης δεν ήταν ανάμεσα στη λίστα με τους 3.000 Βρετανούς που η MI5 (βρετανική μυστική υηρεσία) θεωρεί ως ικανούς να πραγματοποιήσουν πράξεις τρομοκρατίας.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω ακριβώς από το βρετανικό κοινοβούλιο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top