ALERT: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην καρδιά του Λονδίνου

Ένα ζευγάρι Ελλήνων ανάμεσα στους τραυματίες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω ακριβώς από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Την ανάληψη ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης μπροστά στο Βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους κι έφερε σε πέρας την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στην έκκληση για επιθέσεις κατά των πολιτών χωρών του συνασπισμού.»

Να σημειώσουμε, πως υποστηρικτές της οργάνωσης είχαν εμφανιστεί να πανηγυρίζουν για την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τετάρτη, ενώ ο  δράστης ήταν γνωστός για ακραίες ισλαμιστικές απόψεις.

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ

Εν τω μεταξύ, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, δυο Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε λόγο 12 Βρετανούς τραυματίες, 2 Έλληνες, 3 Γάλλους, 2 Ρουμάνους, 4 Νοτιοκορεάτες, 1 Γερμανό, 1 Κινέζο, 1 Ιρλανδό και 1 Ιταλό. 

«ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ» ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΜΕΙ

«Δεν φοβόμαστε», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενώπιον της βουλής μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, πρόσθεσε η βρετανή πρωθυπουργός. 

Η Μέι είπε ότι η τρομοκρατία δεν θα επικρατήσει, καλώντας τους πολίτες να απαντήσουν στη χθεσινή επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου συνεχίζοντας τη ζωή τους και παραμένοντας προσηλωμένοι στις βρετανικές αξίες.

«Αυτή τη στιγμή είναι τόσο σημαντικό να δείξουμε ότι οι δικές μας αξίες θαεπικρατήσουν, ότι οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν, ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αποδεικνύοντας ότι οι κοινοί στόχοι  και οι αξίες που μοιραζόμαστε ως έθνος προηγούνται και ότι οι τρομοκράτες θα ηττηθούν», είπε. 

«Ενας τρομοκράτης ήρθε σε έναν τόπο όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και πολιτισμών συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Και έβγαλε το μίσος αδιακρίτως κατά αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών», είπε ο η βρετανή πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για μία επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων παντού και, εκ μέρους του βρετανικού λαού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συμμάχους σε ολόκληρο τον κόσμο που σε αυτήν την στιγμή έκαναν σαφές ότι στέκονται στο πλευρό μας», είπε. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top