ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ στο Κοινοβούλιο οι Βρετανοί πολιτικοί- Η στιγμή που η Τερέζα Μέι πληροφορήθηκε τα γεγονότα

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους και παιδιά 3 ετών

ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ στο Κοινοβούλιο οι Βρετανοί πολιτικοί- Η στ

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Λονδίνο, πολλοί ήταν οι Βρετανοί πολιτικοί που εγκλωβίστηκαν στο κοινοβούλιο.

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί έσπευσαν στο κτήριο για να καθοδηγήσουν βουλευτές και υπουργούς, αντιμετωπίζοντας τις επιθέσεις ως τρομοκρατικά επεισόδια.

Την εμπειρία και το σοκ τους μοιράστηκαν στο Twitter με τους ακολούθους τους. Ο Τζορτζ Φρίμαν ανέβασε φωτογραφία από την ώρα που οι αστυνομικοί οδηγούν τον κόσμο έξω από τις αίθουσες του κτηρίου.

Η βουλευτής Άννα Τέρλεϊ ενημέρωσε ότι, εκτός από πολιτικούς, στο κτήριο βρίσκονταν κι επισκέπτες, όπως και παιδιά 3 ετών.

«Τα είδε όλα» ο Τζόναθαν Ρέινολντς, καθώς ο γιος του τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν στον παιδικό σταθμό του κοινοβουλίου. Ο βουλευτής έτρεξε να τον πάρει και να τον κρατήσει ασφαλή. "Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, αλλά είμαστε καλά" έγραψε, μεταξύ άλλων. 

Η πρώην υπουργός, Άννα Σούμπρι, έγραψε ότι «η αντιτρομοκρατική, με τα όπλα στο χέρι, έβγαλε συναδέλφους από τη βιβλιοθήκη», ενώ οι περισσότεροι βουλευτές παρέμειναν κλεισμένοι στην αίθουσα του κοινοβουλίου, ευχαριστώντας στις αναρτήσεις τους την αστυνομία, που τους προστάτευσε. Η Πατ Γκλας, χαρακτηριστικά, έγραψε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω που έβαλαν τις ζωές τους σε κίνδυνο για εμάς».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, παρακολουθούσε τη συζήτηση εντός του κοινοβουλίου, όταν ένοπλοι αστυνομικοί τής μίλησαν και την απομάκρυναν από το σημείο. «Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει όταν ήρθε η ασφάλεια και μίλησε στην Τερέζα Μέι. Εφυγε πολύ γρήγορα από την αίθουσα, η ασφάλεια έπιασε τα αυτόματα όπλα και την απομάκρυνε γρήγορα», δήλωσε ο βουλευτής Άντριου Μπρίτζεμ στο Sky News. «Ηταν προφανές ότι δεν ήταν άσκηση, είχε γίνει κάτι σοβαρό. Δεν έχω δει ποτέ να απομακρύνουν την πρωθυπουργό τόσο γρήγορα, με τόσο αυξημένη ασφάλεια και τόσα αυτοκίνητα. Την έβαλαν σε αυτοκίνητο και την πήραν από εδώ ταχύτατα» συμπλήρωσε.




 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top